Ostalo

Zaspal med vožnjo na avtocesti

Na pomurski avtocesti A5 se je minulo nedeljo zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo, ki ga je vozil 45-letni državljan Romunije. Prometna nesreča se je zgodila po tem, ko je slednji med vožnjo zaspal.

4. 9. 2016, okoli 7.20 ure je 45-letni Romun vozil osebni avtomobil po desnem prometnem pasu avtoceste A5, iz smeri Cerkvenjaka v smeri Sv. Trojice. Zaradi utrujenosti je med vožnjo zaspal, z vozilom zapeljal v desno, z vozišča in s prednjim delom vozila trčil v cestne smernike. V tistem, trenutku se je prebudil, sunkovito zavil nazaj na vozišče, nato pa izgubil oblast nad vozilom. Ponovno je zapeljal v desno z vozišča in s prednjim delom vozila trčil v nabrežino ob vozišču. Vozilo je po trčenju začelo drseti in se po skoraj 40 m drsenja prevrnilo na streho ter obstalo na bankini in odtočnem kanalu za meteorne vode ob desnem prometnem pasu.

V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval, njegov 42-letni sopotnik, tudi romunski državljan,  pa huje. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Foto: Boštjan Horvat