Ostalo

Peskovci: Murskosoboški kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah kaznivega dejanja uboja

Minulo soboto, 10. septembra 2022, nekaj čez 18. uro je na OKC Policijske uprave Murska Sobota poklical 46-letni občan z območja Policijske postaje Gornji Petrovci in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno izvenzakonsko partnerko.
Na kraj je bila takoj napotena patrulja PP Gornji Petrovci in reševalci. Policista sta ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Na kraj je bila napotena še ogledna skupina kriminalistov. O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka, ki sta tudi prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je opravil ogled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Za zaščito dveh otrok žrtve in osumljenega smo obvestili CSD Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel za njuno varstvo.

Po do sedaj zbranih podatkih naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Kriminalisti v tej zvezi intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, kateremu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj žrtve. Intenzivna kriminalistična preiskava se nadaljuje s ciljem, da bo osumljeni zaradi obstoja pripornih razlogov tekom današnjega dne priveden s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku. Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti, katerega policija obvešča o ugotovitvah preiskave.