Ostalo

Za gazelo se tudi letos poteguje podjetje iz Lendave

V prihodnjih dneh se znova začenja izbor najboljših najhitreje rastočih slovenskih podjetij – gazel, ki ga organizira časopisna družba Dnevnik. Projekt Gazela bo letos potekal že dvaindvajsetič. Za nagrado se tudi letos poteguje podjetje iz Lendave in sicer podjetje iz Čentibe, Mobitex, družine Marton. Kar se pokrajine ob Muri tiče, je v igri še podjetje Benko-Tehna iz Puconcev.
“Projekt Gazela teče že 22 let in če hoče biti resen, mora uspešno teči dolgoročno,” je dejal Bogomir Strašek, predsednik sveta Gazela za spletni Dnevnik. “Gazela je projekt, ki mora biti dolgoročno vztrajen, mora dograjevati svojo stabilnost in kadrovsko strukturo, da bo tudi vnaprej uspešen – to mora biti vizija,” je poudaril in nadaljeval, da tudi zanj velja trajnost, kar je izraz, ki ga v podjetništvu pogosto uporabljajo. “Upam, da se bomo tudi vnaprej držali kriterijev, da v naslednjih letih gazele izbiramo aktivno. Aktivno pa pomeni to, da se ne prepustimo samo statistikam in indeksom, ampak da se trudimo in tudi osebno angažiramo, da se v ta projekt vključijo dobra slovenska podjetja,” je še dejal za Dnevnik.

V vsaki od šestih slovenskih regij so nominirana po tri podjetja. Naše območje spada pod Podravsko-pomursko regijo, v kateri so nominirana tri podjetja in sicer Benko-Tehna iz Puconcev, Labelprofi iz Slovenj Gradca iz in Mobitex iz Lendave, natančneje iz Čentibe. Razglasitev Podravsko-pomurske gazele se bo odvila 6. oktobra v Dravogradu in sicer v dvorcu Bukovje, katero podjetje pa bo prejelo naziv zlata gazela 2022 pa bo znano 26. oktobra v Cankarjevem domu. Mobitex d.o.o. je družinsko podjetje, ki sta ga leta 1991 ustanovila Nikolaj in Štefanija Marton. Cilj je bil ponuditi najzahtevnejšim strankam večino proizvodnih procesov na enem mestu. Spomnimo naj, da se je podjetje Mobitex med letoma 2016 in 2020 uvrstilo na seznam hitro rastočih podjetij v občini Lendava, kar je AJPES objavil lansko leto.

Spomnimo: Zlata gazela Dnevnikovega izbora je leta 2019 bilo lendavsko podjetje Virs, dravsko-pomurska gazela leta 2017 pa je bilo podjetje Varis Lendava.