Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, devet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, povoženje divjadi  in zasegli osebni avtomobil.

V obravnavanih prometnih nesrečah je bil en udeleženec telesno poškodovan. Pred naseljem Otovci je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Utrpel je lahko telesno poškodbo, nastalo pa je za 2000 EVR materialne škode.

S področja kriminalitete v Grabonošu obravnavana tatvina goriva, v Nedelici tatvina ženskega modrega kolesa, v Svetem Juriju ob Ščavnici tatvina točilne naprave in v Lendavi tatvina mobilnega telefona.V Ljutomeru obravnavana goljufija pri nakupu blaga in goljufija pri prodaji vozila, v Murski Soboti nasilje v družini in na območju Lendave ponarejanje listin.

Ob 22.55 je zagorelo v zapuščenem objektu v M. Soboti. Požar so pogasili gasilci. O vzroku požara in ostalih okoliščinah policisti še zbirajo obvestila.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnih krajih in enkrat v zasebnem prosotru.Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

Na območju Lendave je bil kršitelju zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežen osebni avtomobil.

Ob začetku šolskega leta je v cestnem prometu zopet udeleženih več otrok in mladostnikov. Voznike opozarjamo na večjo previdnost predvsem v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se otroci največ zadržujejo.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na pomurski avtocesti in v bližini šol.