Ostalo

Marko Marciuš ni več član modro-belih, v sobotnem pripravljalnem obračunu premagali Odrance

V povsem zimskih razmerah sta se minulo soboto na igrišču z umetno travo v pripravljalnem srečanju pomerili moštvi lendavske Nafte 1903 in  Odrancev. Boljši so za zgolj zadetek bili Lendavčani. Iz ekipe je včeraj odšel Marko Marciuš, igralci pa so štiridnevne priprave opravili v domačem kraju.
Igralci članskega moštva Nafte 1903 so minulo soboto odigrali pripravljalno srečanje proti tretjeligašu iz Odrancev. Ekipi sta se udarili na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava, po devetdesetih minutah pa so slavili Lendavčani. Gostujoče člansko moštvo so namreč premagali z minimalno razliko, 1:0, uspešen pa je v 29. minuti srečanja bil Mateo Monjac.

Srečanje zaznamovalo sončno, a sila hladno vreme, saj so temperature pod ledišče dodobra premrazile tako igralce, kot tudi kakih 70 gledalcev ob igrišču. Skozi celotno srečanje so sicer prevladovali modro-beli in si pripravili tudi precej zrelih priložnosti. V 78. minuti so si tudi domači priigrali skorajšnji zadetek, ko je Raduha v prostor Patriku Horvatu poslal lepo dolgo žogo, a Horvat akcije ni najbolje zaključil.

Štiridnevne priprave opravili v domačem kraju

Prvi sklop priprav so modro-beli opravili na sosednjem Madžarskem, o čemer smo že poročali. Drugi sklop priprav je potekal štiri dni, modro-beli pa so ga opravili v domačem kraju. Dvakrat dnevno so opravili treninge, opravljanje tehnično-taktičnih zamisli pa je bilo nekoliko moteno, zaradi minulega močnega sneženja. Modro-beli so bili nastanjeni v Termah Lendava, ekipa pa je na omenjenih pripravah bila marljiva in motivirana.

Marko Marciuš več ni član modro-belih

Člansko moštvo lendavske Nafte 1903 ima od včeraj enega člana manj. Sodelovanje z modro-belimi je namreč sporazumno prekinil 22-letni Varaždinec, Marko Marciuš, na svojo željo. Igralec je sedaj prost in si lahko poišče nov klub.

Fotografije srečanja: Fotolens.si