Sveže

To so oz. bodo nove pridobitve ob razglednem stolpu Vinarium

Ivan Koncut, podžupan občine Lendava v funkciji župana Občine Lendava je predstavil novitete ki so že postavljene ob razglednem stolpu Vinarium in tiste, ki šele bodo. Prva novost je bančni avtomat, ki je že polno operativen. Sledilo pa bo še nekaj pridobitev …
Razgledni stolp Vinarium Lendava, ki je zgrajen na griču v Lendavskih goricah, je bil  s svečano otvoritvijo 2. septembra 2015 predan uporabi. Od tistega časa se je uredilo marsikaj, postavile so se hiške v katerih so ponudniki, uredilo se je večje parkirišče s strani gostinskega dela, .. V tem času pa se je začel nov val pridobitev. Nekatere že stojijo, spet druge so še v načrtu in praktično čakajo na postavitev. Kaj bo sledilo, je predstavil Ivan Koncut, podžupan občine Lendava v funkciji župana.

“Ob razglednem stolpu Vinarium delamo različne stvari. Postavljena bo klop za polnjenje telefonov, prav tako bomo tam dobili polnilnico za polnjenje električnih avtomobilov. V minulih dneh je bil tam že postavljen bančni avtomat, želimo postaviti nekoliko večji ekran, na katerem bi se izmenjevale fotografije in s pomočjo katerega bi lahko turisti preverili kaj jih zanima. Šlo bi torej za zaslon na dotik, da malo oživimo tisti del.

Pri hišicah, v katerih so ponudniki, želimo del, kjer so ljudje, pokriti, če ne drugo, vsaj začasno. Če bomo čakali na gradbena dovoljenja nas bo poletje prehitelo, tako da zaenkrat velja, da bo začasno tam postavljen ‘lugaš’, na katerem bo tudi nekakšna tenda, ki se bo lahko odpirala in zapirala. To lahko naredimo brez gradbenega dovoljenja. Gre torej zato, da če pada dež, ali če je močno sonce, da zaščitimo ljudi. Turisti pridejo gor in ko začne deževat, kakih 20 ljudi še spravimo v gostinski del, to je pa tudi vse. To se nam ne sme dogajati.

V neposredni bližini pa bomo dobili tudi nekakšen kolesarski poligon. To gre v sklop športnega turizma. Vodja atrakcije zipline Vinarium Evgen Lazar bo v neposredni bližini stolpa in ziplinea postavil kompleks -kolesarski poligon. Vemo, da je kolesarjev tam ogromno in zelo verjamem, da se bo projekt prijel,” je dejal Koncut. Med drugim je tukaj potrebno poudariti še eno novo pridobitev, to je rotirajoča panoramska kamera, ki je nameščena na samem vrhu razglednega stolpa Vinarium. Spremljate jo lahko TUKAJ >>