Sveže

FOTO: Pince-Marof: Šofer istega prevoznika kot lani slepo verjel napravi GPS in obtičal v ostrem ovinku

Današnji torek se je za voznika hladilnika romunskih registrskih številk končal vse prej kot dobro. Ta je slepo verjel napravi GPS in v jutranjih urah obtičal sredi naselja Pince-Marof, na ostrem zavoju nagnjen bočno proti stanovanjski hiši. Cesta je za ves promet zaprta in verjetno še bo nekaj krepkih ur. Spomnimo: Podobna prometna nezgoda se je pripetila lanskega marca in kot smo lahko ugotovili, gre za sicer za drugega voznika, ki dela za isto prevozno podjetje kot tisti lani.
Današnji torek se ni ravno najbolje končal za romunskega voznika hladilnika. Ta je namreč slepo verjel navigacijski napravi in poln tovora, najbrž gre za zelenjavo, zjutraj obtičal sredi naselja Pince-Marof.

Romun, ki najbrž naših krajev ne pozna ravno najbolje, najverjetneje prevaža zelenjavo, katere cilj je na sosednjem Hrvaškem. Ko je ta na Madžarskem navigacijsko napravo napravo GPS nastavil na ciljni naslov na Hrvaškem, ga je ta vodila na Hrvaško po najkrajši poti, ki pa se začne na avtocestnem izvozu Pince in čez naselja Pince-Marof, Benica in Petišovci na tamkajšnji mejni prehod z Murskim Središćem. Ker pa voznik ostrega zavoja v središču naselja Pince-Marof ni uspel zvoziti, ta je namreč preoster, je s priklopnikom zapeljal čez mehko bankino, ki se je pod težo tovora ugreznila, tovornjak pa se je pri tem nevarno nagnil na stanovanjsko hišo.

Cesta bo za ves promet zaprta še nekaj ur, sedaj pa čakajo asistenco za tovorna vozila, da bodo tovornjak varno postavili na asfaltno površino. Na tovornjaku je sicer nastalo nekaj manjše škode. Enaka situacija se je pripetila tudi lanskega marca >>