Ostalo

Sklepanje novih poslov v DEALROOM-u v sklopu konference PODIM s pomočjo mreže EEN

Med 16. in 18. majem je potekala konferenca PODIM, najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v CEE regiji. Konferenca vsakič ponuja odlično priložnost, da se okrepijo povezave podjetij s startup podjetji in drugimi partnerji v inovacijskem ekosistemu.

Tudi letos je mreža Enterprise Europe Network (EEN) sodelovala pri organizaciji poslovnih sestankov, ki so se odvijali v DEAL ROOM.

Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru (SPZT UM) je partner projekta EEN in KTT. V SPZT UM so na konferenci PODIM organizirali skupen nastop s KTT (Konzorcij za prenos tehnologij iz JRO v gospodarstvo) partnerji in raziskovalci UM. Omogočili so partnerjem KTT dostop predstavnika JRO KTT do DEAL ROOM-a ter vstopnice za raziskovalce z namenom predstavitev tehnologij potencialnim partnerjem, investitorjem.

Tehnologije partnerjev, JRO-ji, raziskovalci in konzorcij so se predstavili na konferenci v sklopu DEALROOM-a, udeleževali dogodkov po programu.

Naknadno je bilo organizirano online izobraževanje za KTT partnerjev AFTER PODIM »Kako vzpodbujati učinkovito sodelovanje med raziskovalnimi inštitucijami in podjetji?« dne 21. 6. 2022.

Peter Alešnik, vodja SPZT UM