Ostalo

Prvaki Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige je ekipa KD Nona Sobota

Tako kot je že  v navadi sta se tudi letos za naziv najboljše rekreativne košarkarske ekipe v Pomurju pomerili KD NONA Sobota in KK Sistemorg Beltinci, ki so lani prekinili triletno vladavino Sobote. Na klopi Sobočanov se je zbralo 11, na Beltinški pa 9 igralcev.
Prvi koš na tekmi so dosegli Sobočani, kaj hitro pa so na svoj račun prišli tudi žuti. Za prvo četrtino bi lahko dejali, da je potekala v izmeničnih nizih obeh ekip. Obe ekipi sta se ob koncu prvega dela tekme ustavili pri 13. točkah. Pri branilcih naslova je izstopal Štihec s 6. točkami, pri Soboti pa Bilič s 7.

Takoj na začetku druge četrtine je Sobota pritisnila na plin in z delnim izidom 12:0 pobegnila na dvomestno prednost, ki jo je držala do zadnjih dveh minut prvega polčasa ko so Beltinčani z nizom 8:0 to prednost znižali na 5 točk. Rezultat polčasa KD NONA Sobota 31:26 KK Sistemorg Beltinci.

Tretjo četrtino so Sobočani odprli z dvema trojkama in ponovno pobegnili na dvomestno prednost. Beltinčani se niso predali in z delnim izidom 11:1 prednost Sobočanov povsem stopili ter ob koncu četrtine rezultat tudi izenačili – 41:41.

Prve tri minute zadnje četrtine so bile povsem izenačene, saj sta ekipi izmenično dosegali koše in nobenemu moštvu se ni uspelo odlepiti na razliko, ki bi jim omogočala mirno končnico. Naslednje tri minute so bolje odigrali Sobočani in si pridelali 8 točk prednosti in kazalo je, da bo Beltinčanom, ki so pred tem že odigrali tekmo v ligi PARKL zmanjkalo moči za ubranitev naslova. Toda žuti so imeli svojo računico in naredili delni izid 10:2, s čimer so bili minuto pred koncem znova izenačeni s svojimi rivali – 57:57. Sobočani so imeli zadnji napad in možnost za zmago a so bili pri tem neuspešni in sledil  je podaljšek.

V podaljšku je na sceno stopil lanski MVP ­rednega dela Tomaž Novak in dosegel 7 točk. Beltinčani so plačali davek igranja dveh tekem v enem dnevu in ostali brez moči. KD NONA Sobota je tako v podaljšku dokaj mirno tekmo  pripeljala do konca in se veselila novega naslova najboljše ekipe v PKL!

Tomaž Novak je pri Soboti dosegel 23 točk in bil na koncu proglašen tudi za MVP-ja finalne tekme. Zdenko Bilič jih je dodal 16, pri Beltinčanih pa sta bil še najbolj razpoložen Aleš Novak, ki je dosegel 18 točk.

Finalni turnir je potekal v sklopu Dneva lotmerške košarke. Prvo mesto so tako dosegli Sobočani, drugo mesto Beltinci, tretje mesto pa KK Ljutomer. Četrta je bila ekipa PŠK Ljutomer, peta ekipa ŠD Tropicano Bistrica in šesti KK Lindau iz Lendave.