Ostalo

FOTO: Eko-Park d.o.o. pričel z zamenjavo in dosajevanjem dreves

Lendavska občina je z včerajšnjim dnem pričela z urejanjem zelenih površin in dosajevanjem dreves. S tem se je pričelo uresničevanje programa urejanja hortikulture v mestu in na obrobju mesta, prve lipe stare slabih 25 let, so v sklopu tega programa padle v Kolodvorski ulici.
Včeraj dopoldan so v Kolodvorski ulici padle lipe, stare okrog 25 let. S tem se je še bolj očitno pričel izvajati program urejanja hortikulture v mestu in na obrobju mesta, s pomočjo katerega bo poskrbljeno za zamenjavo in dosajevanje dreves. Podiranje dreves je izvedel pogodbenik, javno podjetje Eko-Park Lendava, v sklopu pogodbenih del pa bo izvedena še določena nadomestna zasaditev: Nov drevored lip in grmovnic v Industrijski ulici, ureditev drevoreda Jerebik na Glavni ulici, zasaditev vrb žalujk ob Kobilijanskem potoku, v Kolodvorski ulici pa bodo zasajene okrasne hruške.

Že sicer pa je umik lip iz Kolodvorske ulice bila želja večine tamkajšnjih prebivalcev, saj so jim slednje povzročale težave, lipa pa ob tem niti ni najprimernejše ulično drevo. Z umikom so se strinjali tudi lendavski čebelarji. “Posegi se izvajajo na podlagi pridobljenih navodil stroke in na podlagi soglasja krajevne skupnosti,” so zapisali na lendavski Občini. Nekaj zasaditev bo potekalo še v jesenskem času, in sicer pri srednji šoli, ob povezovalni cesti med Tomšičevo in Kolodvorsko ulico ter v Dolnjem Lakošu pri prometnici ob vhodu v mesto.