Ostalo

Dobrovnik: Odprtje Centra za zaščito in reševanje se bo odvilo prihodnje leto

Občina Dobrovnik v letu 2019 zaključuje nekaj pomembnih investicijskih projektov in sočasno že pospešeno nadaljuje z aktivnostmi priprav novih investicij, s predvideno realizacijo do konca leta 2022. Ena izmed takšnih investicij je tudi gradnja Centra za zaščito in reševanje, katerega odprtje je predvideno za leto 2020.
Tako kot v Lendavi, bodo tudi v Dobrovniku dobili sodoben Center za zaščito in reševanje. Prva faza gradnje je bila končana letošnjega februarja, na Dobrovniški občini pa so takrat ocenili, da bi odprtje objekta lahko potekalo letošnjo jesen, kar pa se ni zgodilo, saj bo odprtje na sporedu v letu 2020. V Dobrovniku omenjeni center površine 430 kvadratnih metrov gradijo brez pomoči države. “Z dokončanjem projekta bomo tako vzpostavili moderen objekt, ki bo služil predvsem za potrebe gasilcev PGD Dobrovnik, kakor tudi za Civilno zaščito, policijo kakor tudi za širše potrebe z širšega področja zaščite in reševanja,” so sporočili iz dobrovniške Občine.

Gradnja Centra za zaščito in reševanje v Dobrovniku se je sicer pričela v letu 2018. Izvedba in dokončanje projekta sta bila zastavljena v dveh fazah. V skladu z načrtovanim, se je v letu 2018 uspešno zaključila I. faza izgradnje objekta, ki je zajemala dokončanje gradbenih del do 3. gradbene faze. V letu 2019 pa so v sklopu II. faze stekla dela na zaključevanju vseh gradbeno-obrtniških del na samem objektu, ki bodo zaključena do konca leta 2019. V začetku leta 2020 pa je predvidena še ureditev okolice in parkirišča ter sama primopredaja in otvoritev objekta.

V proračunu za leto 2018 so v Dobrovniku za potrebe gradnje omenjenega centra imeli zagotovljenih 300 tisoč evrov, v letošnjem letu pa so v načrtu razvojnih programov za objekt namenili še dodatnih 225 tisoč evrov.

Foto: Nina Sekereš