Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in požar.

S področja kriminalitete sta bili v Bakovcih in v Ljutomeru obravnavani tatvini koles. Soboški policisti so obravnavali tatvino samohodne kosilnice. V Radencih je bil obravnavan moški zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Ob 03.50 uri je prišlo do požara v prizidku stanovanjske hiše v naselju Hotiza. Požar so pogasili gasilci. Po prvih ugotovitvah je nastalo za okoli 10.000 EUR škode. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocestnem počivališču v osebnem avtomobilu odkrili štiri tujce, kateri so na nedovoljen način in brez ustreznih listin vstopili v našo državo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Lendava.