Ostalo

FOTO: Lokostrelski 3D pokal v Dolini

Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije sta bila organizatorja prvega letošnjega tekmovanja za Slovenski in Jadranski 3D pokal, ki se je odvijal v Dolini, v okolici tamkajšnjega lovskega doma. Tekmovali so Avstrijci, Madžari, Hrvati in Slovenci.

Skupno 167 tekmovalcev iz 48 klubov je minulo soboto merilo moči in lokostrelsko znanje v Dolini, natančneje v okolici tamkajšnjega lovskega doma. Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije sta bila organizatorja prvega letošnjega tekmovanja za Slovenski in Jadranski 3D pokal, tekmovanje pa je potekalo v šestih slogih (dolgi lok, instinktivni lok, goli lok, sestavljeni lok, lovski lok in samostrel). Pri tem velja omeniti, da ima lendavski lokostrelski klub aktualnega državnega prvaka. To je Cseh Gyula v instinktivnem slogu. Niko Horvat pa je šolski državni prvak in klubski državni prvak v dvorani. V Pomurju poleg lendavskega, deluje lokostrelski klub tudi v Ljutomeru.

Kristijan Kuzma: “Tekma je bila za nas izredno uspešna, prejeli smo same pohvale in nobene pripombe tudi s strani sodnikov. Tekmovalo je skupaj 167 tekmovalcev od prvotno prijavljenih 174 iz 48 klubov kar je zelo velik obisk za slovenske razmere. Od Lendavčanov se je izkazala mladina s tremi osvojenimi medaljami, Cseh Gyula je bil tretji, prav tako tretji pa je bil Štampar Zvone.” Podrobnejši rezultati >>[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6267220816322780849?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: Laci Gerenčer