Ostalo

Saj ni res, pa je! V Rankovcih so gasilci lovili pujsa

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci po Sloveniji tudi v najdaljši noči ter sploh v času novoletnih praznikov imeli kar nekaj dela. Ne le, da so gasili požare, reševali ponesrečence v prometnih nesrečah, iz vode ipd., so imeli tudi bolj ali manj bizarna posredovanja. V Rankovcih so denimo lovili pujsa.
Če je kdo izmed mimo vozečih na regionalni cesti iz Murske Sobote proti meji s sosednjo Avstrijo spremljal dogajanje v naselju Rankovci v občini Tišina, je najbrž pomislil, da gre za zapoznele novoletne koline. Tamkajšnji gasilci in domačini so namreč lovili prašiča, saj je iz hleva enega od domačinov v kraju Rankovci prvi večer novega leta pobegnil pujs in taval po cesti.

Gasilci in gasilke, člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Rankovci so se seveda dobro namučili. Pujsa so ulovili in ga predali lastniku. Kot nam je povedal poveljnik PGD Rankovci, Filip Pratnekar, so 1. januarja ob 20.05 uri prejeli klic Uprave RS za zaščito in reševanje oziroma Regijskega centra za obveščanje (številke 112) Murska Sobota, da se na območju naselja Rankovci sprehaja pobegla domača žival (pujs). Pet rankovskih gasilcev je pobeglo žival hitro lociralo in ujelo, naložilo v traktorski priklopnik ter jo predalo lastniku.

Sicer pa to ni bil edini pobeg živali v zadnjem obdobju v Prekmurju. V Kuštanovcih v občini Puconci, je namreč 11. decembra iz hleva pobegnilo vsaj 30 telic. In zanimivo, zadnje so jih ujeli prav zadnji dan leta 2018, na Silvestrovo, nekaj pa že prej.