Ostalo

Novosti v nogometnem klubu Nafta 1903

Članska ekipa NK Nafta 1903 je s treningi pričela v ponedeljek 20.6., iz nogometnega kluba pa so sporočili odhode ter že tudi nove prihode. Ekipa trenutno trenira dvakrat dnevno in sicer v dopoldanskem in popoldanskem terminu, prvega treninga pa se je udeležilo tudi nekaj igralcev iz ekip U17 in U19.
Tako kot druge nogometne ekipe so tudi pri članski ekipi Nafte 1903 v ponedeljek 20.6.2022 pričeli s treningi ter s pripravami na nogo sezono. Trenutno še ni znano, s katerimi ekipami se bodo modro-beli udarili v pripravljalnem obdobju, a se bodo pripravljalna srečanja zagotovo pričela prihodnji mesec, odigranih pa bo, kot kaže, šest srečanj. Kot je znano, z ekipo trenutno trenira nekaj igralcev iz mladinskega pogona, ekipo pa je, kot kondicijski trener, okrepil Zsolt Nagy iz madžarske prestolnice.

Modro-belo ekipo so do sedaj zapustili naslednji igralci: Danid Zana, Aljaž Cotman, Daniel Fekete in Gergő Bolla, pri madžarski ekipi ZTE iz Zalaegerszega pa so svoje priprave začeli Daniel Nemeth, Erik Nemeth, Bence Szabo in Ukrajinec Oleksandr Safronov. Kar se tiče prihodov je ekipo okrepil 21-letni napadalec Dragan Brkič, ki je do prihoda v Lendavo branil barve Brežic. Dragan je od leta 2021 dosegel 5 golov in bil zaslužen za 4 asistence. Rodil se je v nemškem mestu Karlsruhe, kjer je leta 2016 v mladinski selekciji pričel svojo nogometno kariero in sicer v domačem klubu Karlsruhe,” so zapisali pri Nafti 1903.

Pri tem pa seveda velja omeniti še, da sta se pod lendavske gorice vrnila Stjepan Oštrek (iz Kopra) in Mihael Rebernik (posojen v ZTE).

Že sicer pa bodo modro-beli prvič na zelenico stopili v nedeljo, 31. julija. Takrat bodo gostovali pri ekipi Primorja, srečanje pa bo na sporedu ob 17.00 uri. V minulih sezonah je bilo moč videti, da sta ekipi sicer precej izenačeni, a če držijo govorice, da želi Nafta 1903 v sezoni 2023/24 nastopati v prvi državni ligi, bo potrebno seveda pokazati nekoliko več kot do sedaj.

Modro-beli bodo prvo domače srečanje odigrali šele v drugem krogu, to bo 7. avgusta in sicer proti ekipi iz Novega Mesta, ob 17.30 uri. Kot je dejal trener članske ekipe Gábor Boér za tednik Népújság, mora ekipa napredovati tako v kvaliteti kakor tudi v kvantiteti. Dejal je še, da potrebujejo vsaj štiri nove branilce in da se bo pravo delo, kar se treningov tiče, pričelo šele ta teden.