Ostalo

FOTO: Slovesnost ob današnjem prazniku, včeraj potekala tudi v Murski Soboti

Pred današnjim dnevom upora proti okupatorju je včeraj pred Gledališčem Park potekala slovesnost v organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota in Mestne občine Murska Sobota.
V uvodu slovesnosti so v počastitev državnega praznika k spomeniku narodnega heroja Štefana Kovača Marka položili venec predsednica Mestne organizacije združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Murska Sobota Bojanka Veren, župan Damjan Anželj in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan.

Slednji je bil tudi slavnostni govornik na današnji prireditvi in zbrane pozval k spoštovanju vrednote življenja, premisleku o moralnem kompasu Evropske unije in pomembnosti spominjanja hrabrih dejanj pogumnih pripadnikov številnih generacij naših prednikov, ki so v slovenski zgodovini branili slovensko zemljo in slovenstvo.

Kulturni program z interpretacijo pesmi naših soboških rojakov so pripravili učenci Osnovne šole II pod mentorstvom Andreje Emri Smodiš, zapel je Upokojenski pevski zbor Stari Kovači pod vodstvom zborovodje Tomaža Kuharja.

FOTO: MO MS/FB