Sveže

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo v Lendavi

V četrtek je Lendavo obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. V Lendavo se je odpravil v sklopu svojega obiska v Murski Soboti, kjer so se dva dneva odvijali letošnji Slovenski regionalni dnevi.

Župan občine mag. Anton Balažek in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo sta se ob srečanju najprej povzpela na razgledni stolp Vinarium, kjer sta med drugim podala izjavi za medije. Minister je županu čestital za takšno pogumno idejo in poudaril, da je v Sloveniji malo krajev kjer se lahko ponašajo s takšnim obiskom. Med drugim se je minister kasneje sestal z gospodarstveniki v Industrijski coni v Lendavi ter se pogovarjal tudi o gospodarskih vzpodbudah in načrtovanih projektih v industrijski coni, kjer se pripravljajo številne investicije.

Minister Zdravko Počivalšek: “Moram povedat, da sem vesel, da sem danes tukaj z vami in vam ob enem čestitam za odlično, pogumno idejo, ki vam bo omogočila nek temelj, da boste dodatno razvijala turizem tukaj na vašem koncu. Tudi sam sem pristaš drugačnih, norih in dobrih idej in zdi se mi, da s tem naslavljate prave goste in številke, ki jih dosegate, so impresivne. Pri takšnih številkah imate dober temelj da na ponudbo stolpa navežete še kaj dodatnega. Veselim se vaših uspehov in vam želim, da boste vse svoje plane realizirali, ampak tako kot sem že omenil, drugače od drugih. To je zgodba o uspehu.”

Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek: “Prav vesel sem, da nas je danes obiskal minister Počivalšek. Ko sva se srečala na podelitvi v Radencih, ko smo prejeli laskavo priznanje sejalca, se mi je zdelo prav, da si projekt ogleda tudi minister. Vesel sem, da lahko ta projekt predstavim tudi ministru.” Kot je še poudaril Balažek, je cilj še vedno znižati brezposelnost in omenil, da kljub veliki gospodarski iniciativi, je brezposelnost na tem koncu še vedno visoka. “Ministra bom seveda ob tem prosil, če bo tako prijazen, da bi prihodnje leto, ko bo priložnost, morda januarja ali februarja, organizirali sestanek z ministrico za delo in skupaj analizirali problem brezposelnosti. Če se bo to lahko zgodilo bomo zelo počaščeni,” je zaključil Balažek.