Sveže

Nafta 1903 jutri pred kamerami proti Beltincem

Po tem, ko se modro-belim ni izšlo po pričakovanjih na zadnjem srečanju proti Bricem v Vipolžah, ti so namreč uspeli vknjižiti zgolj točko, kar pa seveda ni bilo po pričakovanjih, Naftaše na domačem terenu jutri čaka prekmurski derbi proti Beltincem in hkrati morebiten popravni izpit.
V nedeljo ljubitelje prvenstva v drugi državni ligi čaka zgolj eno srečanje in sicer srečanje Nafte 1903 proti Beltincem pod lendavskimi griči, ki ga bo hkrati moč spremljati v neposrednem prenosu na kanalu SportKlub 1. Modro-beli srečanja v minulem krogu v Vipolžah niso uspeli izpeljati tako, kot bi si lendavski ljubitelji in simpatizerji nogometa to želeli, saj se je četa Franca Fridla v domači hram nogometa vrnila zgolj s točko. Bo srečanje proti Beltincem popravni izpit? Že sicer pa bo ostalih sedem srečanj odigranih današnjo soboto.

Že sicer pa sta obe prekmurski druščini v nadaljevanje prvenstva vstopili s točko. Nafta 1903 je remizirala z Brici, Beltinci pa z Dobom na domačem terenu. Med ekipama je trenutno devet točk razlike. Beltinci se nahajajo na 10. mestu prvenstvene tabele, Nafta 1903 pa se še kar ne more odlepiti iz nehvaležnega šestega mesta. Modro-beli so z remijem tako še povečali naskok za mesti, na katerih želijo biti ob koncu sezone in če jutri ne menjajo v šesto prestavo, občutnejšega napredovanja na žalost ne bo.

Višja mesta sicer za Nafto 1903 niso nedosegljiva, a se bo za slednja potrebno bistveno bolj potruditi. Bravo in Tabor šesti Nafti bežita za šest točk, razlika do prvega mesta je devet točk. Srečanje bo na sporedu v precej nehvaležnem terminu, jutri ob 13.00 uri, kar pa moti tudi vodstvo lendavskega drugoligaša, a zoper odločitev Nogometne zveze Slovenije zaradi neposrednega prenosa, kot so nam zatrdili, vzvodov ni. In sodniška trojka? Glažar Roman (glavni sodnik), Skok Aleš (1. pomoč), Burjan Aleksander (2. pomoč) in delegat: Hotko Viktor.