Sveže

Občini Lendava in Semič izmed 16 obiskanih občin najvišje ocenjena turistična kraja

Turistična patrulja je tudi letos, že četrtič zapored, obiskala 16 naključnih krajev po državi. Šlo je za poletno turistično patruljo. V štirih letih so uspeli obiskati že več kot 120 občin in nabrati prav toliko vtisov, občutkov in spominov. Med šestnajstimi izbranimi se je tokrat znašla tudi Občina Lendava, ki je v družbi občine Semič zbrala 97 od 100 možnih točk.
Turistično patruljo izvajajo tuji državljani

Namen akcije je spoznati turistično ponudbo naših krajev, ne le tradicionalno najbolj obiskanih ter turistično obleganih, ki so že znane in priljubljene. Cilj je torej pristno doživetje, da pa bi bila izkušnja še bolj avtentična in res objektivno zastavljena, na Turistično patruljo organizatorji pošiljajo tuje državljane, začasno živeče pri nas (turiste, zaposlene v raznih mednarodnih organizacijah in predstavništvih), ki vse skupaj vidijo tudi skozi prizmo kulturne raznolikosti.  Turistična patrulja, to je v Lendavi izvajal Eric, ki prihaja iz Gane in v Sloveniji živi že 12 let.

Obiskovalci so podali svoje opise in ocene, ocenjevanje pa so dopolnili bralci časopisa Svet24 s svojimi glasovi, pri čemer se je Lendavska občina v družbi občine Semič zavihtela na prvo mesto. Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob takšnem rezultatu današnji dopoldan izrazil neizmerno zadovoljstvo, torej, da trud ponudnikov na področju turizma kaže pozitivne učinke. Na pot v Lendavo se je Eric odpravil z lastnim avtomobilom. Povedal je, da je predhodno uredil prijavo v hotelu, prav tako je pregledal nekaj spletnih strani in preveril, kaj si lahko tam ogleda in doživi. Pot do Lendave je precej hitro minila in ni imel težav s kažipoti.

Lendavo je obiskal v času Bogračfesta

Ko je prispel v Lendavo, je najprej obiskal turistično-informacijski center (TIC). Tam mu je prijazna informatorka priskočila na pomoč s številnimi brošurami in zemljevidi ter ga povabila na Bogračfest, ki se ga vsako leto udeleži več tisoč obiskovalcev in velja za enega največjih festivalov ter tekmovanj v Prekmurju. Po obisku TICa se je odpravil do hotela, v katerem je nameraval prenočiti. Kot je povedal, ga je v hotelu pričakala lepa, velika in čista soba, kjer se je odpočil in se vrnil v središče mesta, kjer je ravno ta dan potekal Bogračfest.

Kot pravi, je med sprehodom čez mesto poleg tekmovalnih ekip, ki so v kotličkih že pripravljale okusni bograč obiskal židovski muzej, za tem pa se je odpravil naprej po Glavni ulici in se prepustil festivalskemu vzdušju. Naslednje jutro si je Eric ogledal še druge znamenitosti na našem območju, si v lendavskem gradu ogledal izjemno bogate zbirke ter se kasneje sprehodil skozi mestno jedro, mimo muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva vse do evangeličanske cerkve. Dejal je da je v mestu užival in da ga bo zagotovo še obiskal s svojimi otroci.

Ocene:

Foto: Svet24