Ostalo

FOTO: Volilna kampanja v polnem teku: Trganje plakatov in rušenje samostoječih tabel

Predvolilni utrip smo pred nekaj dnevi začeli čutiti tudi v našem mestu. Oglasne deske po mestu in ostalih krajevnih skupnostih se kar šibijo od vseh nalepljenih plakatih kandidatov, na treh mestih pa je postavljenih tudi nekaj samostoječih panojev na katerih se promovirajo kandidati. A vse to, kot kaže, nekaterim ni prav po godu …
Tako je bilo včeraj in kakšen dan prej v centru mesta, na vsaj dveh oglasnih panojih, moč videti uničene in odtrgane plakate skoraj večine kandidatov, tudi narodnostnih, največ težav pa imajo s tovrstnimi “podporniki” pri SD-ju. Ti so bili prvi tarča nepridipravov. Plakati kandidata Ivana Koncuta so bili uničeni že vsaj dvakrat, že nekajkrat v treh dneh pa so bili porušeni tudi samostoječi panoji. In to prav SD-jevi. Neuradno naj bi se to dogajalo tudi čez dan.

Občinski odbor početje prijavil Policiji

Že včeraj smo vzpostavili kontakt s predsednikom tukajšnjega občinskega odbora SD, Borisom Kotnjekom, ki nam je povedal: “Ne bi rad bil precej dolg, a bom povedal naslednje: Bili smo presenečeni, da so se lotili plakatov predvsem SD-ja in (v začetku) nobenih drugih. Takšnega dogajanja nismo pričakovali, saj bi morali nekako vsi pokazati več kulture pri takšnih zadevah. Takšno početje seveda nikomur ne koristi.” Na naše vprašanje, ali morda sumijo na katerega od kandidatov, je Kotnjek dejal, da o tem ne želijo špekulirati, “saj bi to v končni fazi lahko bil kdor koli, ne nujno kateri od kandidatov.”

“Nikogar ne obsojamo, nikogar ne krivimo, a pozivamo, da se vsi obnašamo strpno in kulturno,” je še dodal Kotnjek. Že včeraj je bilo moč videti, da so potrgani plakati nekaterih drugih kandidatov, a prav SD je bil tisti, ki je bil (kot kaže) prvi “na spisku.” So pa ostalim kandidatom nepridipravi prizanesli vsaj pri samostoječih panojih, kar za pano Ivana Koncuta ne moremo trditi. “Smo pa v sredo na policijo podali prijavo,” je zaključil Kotnjek. Ali gre za početje posameznika ali organizirane skupine, je za zdaj težko trditi, a dejstvo je, da je kampanja trenutno v polnem teku.