Sveže

Drama v G. Radgoni: Ropal, za tem skočil v reko Muro

Tale novica bi prav zagotovo sodila v rubriko “saj ni res, pa je.” Domačin iz Gornje Radgone je v včerajšnjih večernih urah najprej oropal tamkajšnji Kompas shop, za tem skočil v reko Muro in tako poskušal uiti.
Kar živahen večer so včeraj po 20. uri imeli policisti in gasilci iz Gornje Radgone, saj so praktično istočasno reševali dva dogodka. Policisti so hitro posredovali in so očitno rešili oba dogodka. Kot nam je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, so policisti najprej bili obveščeni o tatvini v prodajalni Kompas shop ob nekdanjem mejnem prehodu s sosednjo Avstrijo, v Gornji Radgoni. Ko so se policisti odpravili na kraj dogodka, je sledila nova informacija, da je nekdo ob bližnjem mestu čez reko Muro, skočil v reko.

Takoj za tem so policisti razširili pregon in so aktivirali tudi gasilce PGD Gornja Radgona, ki so “pokrili” nekaj kilometrov reke Mure. In malo pozneje so gasilci in policisti s skupnimi močmi, tik ob Domu starejših občanov in Športnem centru Trate, prijeli (ali iz vode rešili) osumljenca, ki so ga policisti odpeljali v pridržanje. Po prvih podatkih naj bi šlo za tujca, a so nam pozneje potrdili, da gre za domačina iz Gornje Radgone, katerega gotovo čakajo ustrezne sankcije.

Po naših podatkih policisti še poizvedujejo tudi o ženski osebi, ki naj bi bila v družbi prijetega osumljenca za tatvino artiklov v Kompas shopu.