Ostalo

Franc Fridl novi trener murskosoboške Mure

Upravni odbor DNŠ Mura, je na minuli dopisni seji sprejel soglasno odločitev, da zamenja trenerja članske ekipe. Vzrok za zamenjavo dosedanjega trenerja Franca Cifra je poleg poraza v nedeljo z ekipo Ljutomera, stališče vseh članov UO, da Cifer ne more uresničiti ciljev, katere si je vodstvo društva zadalo pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.
Člani upravnega odbora (UO) so enotnega mnenja, da je menjava trenerja nujna za dvig nivoja igre članske ekipe. UO si vseskozi prizadeva zagotoviti potrebne pogoje za dosego zastavljenih ciljev. “Članski ekipi so bili omogočeni odlični pogoji za pripravo na spomladanski del sezone ampak pokazano na igrišču je daleč od pričakovanega in ne opravičuje vloženih sredstev. Želja UO je, da z menjavo odgovornega moža stroke, vzpodbudi tudi igralce do bolj angažiranega pristopa na tekmah in posledično doseganje boljših rezultatov celotne ekipe,” sporočajo iz Murske Sbote.

Cifru se, kot pravijo, zahvaljujejo za vložen trud v preteklem obdobju. Še posebej so mu hvaležni, da je prevzel vodenje članske ekipe pred letošnjo sezono, ko se je klub nahajal v nezavidljivi situaciji in ko marsikateri kamenček mozaika ni bil postavljen na pravo mesto. “Plod njegovega dela je tudi to, da ima ekipa še vedno možnost, da osvoji naslov prvaka v 3. SNL vzhod. V prihodnje mu želimo obilo uspeha na njegovi nadaljnji trenerski poti,” dodajajo.

Novi trener članskega moštva Mure je 44. letni Franc Fridl, ki ljubiteljem nogometa v pokrajini ob Muri ni neznan. V letih 2003-2005 je bil igralec tega kluba in v obdobju aktivnega nastopanja je igral tudi za Maribor in Olimpijo.

Za njim je uspešno trenersko obdobje pri Ptujski Dravi. Vodil je tudi nogometno šolo Drave.

Prvi trening članskega moštva je vodil že predvčerajšnjim in visoko motiviran še vedno sprejema cilj 1. mesto v ligi in preboj v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v 2. SNL.

“G. Fridlu želimo veliko sreče ob vrnitvi v Mursko Soboto, navijače in ostale privržence črno bele barve, pa pozivamo, da ostanejo zvesti klubu in nam stojijo ob strani tudi v prihodnje,” zaključujejo.