Sveže

FOTO: V dvorani centra Bánffy zažigali Sonny and his Wild Cows

V dvorani centra Bánffy se je včerajšnji večer odvil nastop glasbene skupine Sonny and his Wild Cows. Skupina prihaja iz sosednje Madžarske in preigrava ameriško glasbo štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja – blues, ritem and blues, rokenrol, rock-a-billy, swing, country in vestern.
Članstvo zasedbe se je čez leta spreminjalo – leta 2012 Sonny – vokal/kitara, Crazy Benny – klavir, Gordon Taylor – bas kitara, Little Tommy – bobni, pogosto pa se jim je pridružil še saksofonist ali harmonikar. Leta 2008 so izdali svojo prvo zgoščenko z naslovom “Mr. Rhythm-and-Blues”, leta 2011 so posneli zgoščenko s petimi pesmimi, junija 2012 pa so se ponovno odpravili v studio in sicer v Berlin.

Veliko nastopajo na Madžarskem, gostujejo pa tudi po vsej Evropi. Uspešno so igrali že v več kot 15 državah, na festivalih in v raznih klubih, vključno z Rhythm Riot v Angliji, kjer so bili prva vzhodnoevropska skupina v 15-letni zgodovini festivala. Nastopali so tudi na Motorcycle Gang Jamboree in Red Moon Fest v Italiji ali na South Island Rumble na Danskem, Tear It Up!! festivalu na Hrvaškem, na Sziget festivalu na Madžarskem, na poljskem Boogie festivalu, na festivalu D’Hiver Rock in Festival des Arts de Rue v Belgiji, na festivalu Head Banging v Nemčiji, na festivalu Sighisoara Blues v Romuniji, na festivalu In Wires v Srbiji in na številnih drugih mednarodnih festivalih. Redni gosti so bili raznih klubov v Londonu, Amsterdamu, Bruslju, Rimu, Berlinu, Pragi, Dunaju, Zagrebu itd.