Sveže

Dom starejših Lendava: Stanovalci so se vrnili v Lendavo

Zaključila se je več kot leto dni trajajoča prenova Doma starejših Lendava, ki je bila ena izmed večjih, če ne celo največjih od ustanovitve zavoda, leta 1994. Zaradi prenove so v hotel Izvir Medico v Radence preselili 68 stanovalcev, kateri so se predvčerajšnjim vrnili v Lendavo.
Sredi meseca julija 2022 so iz Doma starejših Lendava, zaradi prenove objekta v hotel Izvir Medico v Radence preselili 68 stanovalcev. Kot so takrat sporočili iz Doma starejših Lendava, so se stanovalci po selitvi počutili dobro. Spomnimo: Dom starejših Lendava je na razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobil dobre štiri milijone evrov finančnih sredstev, o čemer smo sicer že poročali.

Prenova se je zavlekla

Obsežna obnova objektov domov za starejše v Rakičanu in Lendavi, ki bi se morala končati junija 2023, se je podaljšala za tri mesece. To so omogočili tako gradbeni pogodbi kot aneksi k pogodbam o sofinanciranju. Prenova je obsegala vse dvoposteljne in triposteljne sobe, ter eno štiriposteljno sobo. Slednje so spremenili v enoposteljne in dvoposteljne sobe z lastnimi sanitarijami. Dom starejših Lendava je bil zgrajen leta 1994, standardi pa so se v tridesetih letih precej spremenili. Po novem postelj zaposlenim več ne bo potrebno dvigovati, saj bodo te vozne, obnova pa je prinesla še številne druge izboljšave, v smislu olajšanega dela zaposlenih ter višje varnosti. Prenove so bile deležne tudi razne inštalacije, nameščen pa je tudi agregat za brezprekinitveno napajanje ob izpadu električne energije.

V Domu starejših zadovoljni

“Hvala vsem stanovalcem, svojcem in zaposlenim, ki ste vsak po svojih močeh prispevali, da so danes vsi stanovalci varno in srečno prispeli iz Radencev nazaj v Lendavo. Hvala dragi sodelavci, pokazali in dokazali smo kako in česa vse smo sposobni,” so zapisali na Facebook strani Doma starejših Lendava. V času bivanja stanovalcev v Radencih so bili ti deležni dobre in strokovne pomoči Zdravilišča Radenci, zdravstvenih domov Gornja Radgona in Murska Sobota ter mobilnega paliativnega tima Splošne bolnišnice Murska Sobota, je poudaril direktor doma starejših Lendava, Goran Kuzma.