Sveže

Vnovična dvotedenska odpoved oz. prestavitev vseh prireditev in dogodkov

Ker se v Lendavi še vedno soočamo z visokim deležem okuženih z novim koronavirusom, iz Občine Lendava apelirajo organizatorje dogodkov in prireditev, da se slednji naj odpovedo oz. premestijo za dodatna dva tedna. Na našem območju se namreč še vedno soočamo z visokim deležem korona-pozitivnih oseb.
Glede na trenutne epidemiološke razmere in zaradi povečanega tveganja ter nevarnosti širjenja novega koronavirusa, so se na Občini Lendava vnovič odločili apelirati na vse organizatorje dogodkov in prireditev, da jih odpovedo ali pa premaknejo za vsaj 14 dni. “V času naslednjih dveh tednov, t. j. od 18. novembra do 2. decembra 2021 ponovno naprošamo vse organizatorje načrtovanih prireditev v občini, da te iz preventivnih razlogov prestavijo za nedoločen čas oziroma jih odpovejo,” so sporočili iz Glavne ulice 20.

Podatki, ki jih beležimo v zadnjih dneh namreč nakazujejo rast števila okužb tako znotraj občine kakor tudi izven nje. “Ker je zdravje naših občanov najpomembnejše in je v tem primeru potrebno zaščiti najranljivejše člane skupnosti, je pomembno, da odreagiramo pravočasno in zaščitimo najranljivejše člane skupnosti. Verjamemo, da so številna društva  in institucije v občini vložile že ogromno truda in energije v organizacijo martinovanj in podobnih dogodkov, vendar je tokrat preventivno in odgovorno ravnanje ključno, da preprečimo najhujše posledice. Za druženja in zabavo bo dovolj časa, ko se bodo razmere izboljšale,” so še sporočili iz Občine Lendava.

Glede na podatke in na naraščajoče trende okužb ter števila aktivnih primerov v občini, regiji, znotraj države in v sosednjih državah je moč pričakovati. da se trend rasti števila okuženih tudi v prihodnjih dneh ne bo umiril.V ta namen pozivamo vse občanke in občane k odgovornemu ravnanju, kar pomeni k doslednemu upoštevanju PCT pogojev, samozaščiti in spremljanju morebitnih novih ukrepov na tem področju,” so še sporočili iz Občine Lendava.