Sveže

Slovo Vedrana Vinka: “Klubu želim vse najboljše”

Nogometni klub Nafta 1903 je včerajšnji popoldan preko svoje strani na Facebooku sporočil, da je ekipo prejšnji teden zapustil 32-letni Vedran Vinko. Otrok Nafte se je že včerajšnji popoldan od navijačev in simpatizerjev poslovil z ganljivim zapisom na svojem profilu na spletnem družbenem omrežju Facebook, je danes našemu spletnemu mediju poslal sporočilo za javnost, katerega objavljamo v celoti.
Vedrana Vinka smo včeraj prosili za izjavo, a nam jo je v pisni obliki poslal danes:

“Prekinitev ali nepodaljšanje pogodb je v profesionalnem športu nekaj običajnega in vsakdanjega. Tudi jaz sem na sestanku z vodstvom kluba, na katerega sem se povabil sam, njihovo odločitev sprejel zelo mirno. Ponudil sem se za delo v mladinskem pogonu, česar so se razveselili in mi dejali, da mi bodo poiskali mesto v akademiji.

Zataknilo pa se je pri izjavi za javnost. Ko so me vprašali, ali lahko napišejo, da je odločitev o neigranju v naslednji sezoni obojestranska, se s tem seveda nisem strinjal. Dejali so mi, da bodo napisali tako kot je treba in me pred objavo obvestili, a tega niso storili. Tako kot mnoge druge, je tudi mene včerajšnji zapis na uradni Facebook strani nogometnega kluba Nafta 1903 šokiral. Nisem jih prosil za poslovilno tekmo, hvalospeve na svoj račun ali kaj podobnega, saj se dobro zavedam svoje odgovornosti za rezultate, ki smo jih dosegali in, ki so bili pod pričakovanji.

Sem pa pričakoval nedvoumno objavo o tem, kdo je tisti, ki ni želel podaljšati sodelovanja. Pričakoval sem zapis nekaterih dejstev, saj sem od leta 2016 ob povratku v klub skupaj s fanti dosegel preboj v 2. SNL, na preko 150 uradnih tekmah (večino teh v vlogi kapetana) vključno s tretjo državno ligo zabil preko 80 zadetkov in vsaj 40-krat asistiral. Minulo sezono sem bil najboljši strelec in podajalec ekipe. Skupaj z Mitjo Noviničem sva ob vrnitvi v Lendavo v sklopu aktivnosti DOŠ l Lendava za nogomet navdušila preko 30 otrok, nekaj časa aktivno delovala v mlajših selekcijah in bila edina domačina, otroka Nafte, ki sta še ostala.

Kljub vsemu, ostajam eden največjih navijačev NK Nafte 1903. Hvaležen sem navijačem Gorgonam za vsa ta leta navijanja in vzpodbujanja, prav tako pa sem hvaležen klubu in vodstvu kluba za vse skupne trenutke.

Verjamem, da bo nekega dne prišel novi val energije in ljudi, ki bodo imeli bolj športne namere, čisti obraz in modro srce. Do takrat, nasvidenje.”

Spomnimo: Vedran Vinko je bil član NK Nafta od svojega šestega leta. Igral je v vseh mlajših selekcijah kluba in vseh selekcijah mladinske reprezentance Slovenije. V tem obdobju je večkrat bil najboljši strelec lige. Z nepolnimi 17. leti je zaigral v prvi slovenski nogometni ligi in bil najmlajši strelec, rekord pa držal skoraj dve leti. Leta 2011 je po vrnitvi iz posoje (NK Čarda Martjanci) kot kapetan in najboljši strelec Nafte prestopil v eno najmočnejših francoskih akademij FC METZ. Po vrnitvi je na kratko zaigral za murskosoboško Muro, nato pa se je za tri leta odpravil v tretjo avstrijsko ligo, kjer je enkrat bil tretji najboljši strelec lige, z ekipo Austria Klegenfurt pa se je prebil v drugo avstrijsko nogometno ligo. Leta 2016 se je vrnil v Lendavo in kot drugi strelec lige ekipi pomagal do preboja v drugo ligo.