Sveže

VIDEO: Lendavčan Péter Pál včeraj izdal svojo prvo skladbo z videospotom

Luč sveta je včerajšnji dopoldan ugledal prvenec Lendavčana Pétra Pála z videospotom, z naslovom “Lángok,” ali v prevodu “Plameni.” S tem se mu je, kot nam je dejal mladi umetnik, sicer študent dramske igre v Káposváru, ki opravlja praktično izobraževanje v budimpeštanskem narodnem gledališču uresničila dolgoletna želja.
Péter Pál, ki je v domači Lendavi že dobro poznan mladi umetnik, šteje jih šele nekaj čez 20, je včeraj v dopoldanskem času preko svoje strani na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook javnosti predstavil svojo prvo pesem, vključno z videospotom, katerega je režiral Ákos Barnóczky iz Budimpešte. Naslov pesmi je “Lángok,” ali v prevodu “Plameni.”

“Ime skladbe ima v sebi več pomenov. V vsakem človeku obstaja notranji ogenj, ki ga žene naprej in ga je potrebno hraniti. Obstaja pa tudi slab, negativen ogenj, ki požre vse vrednote. Skratka v videospotu želim poudariti, da je dober ogenj tisti, ki mu velja slediti in ki nas žene naprej. Pri snemanju spota je sodelovalo veliko prijateljev, znancev pa tudi strokovnjakov,” še pove mlad Lendavčan.

O takšnem podvigu je sanjal že vrsto let, pri nastanku njegove skladbe, predvsem pri snemalnem delu in masteriranju pa je sodeloval znani lendavski studijski in tonski mojster Peter Ošlaj. Kot pravi Péter, so se stvari sedaj dokončno “poklopile,” plod katerega pa je včeraj predstavljena pesem s spotom. Pál ima sicer v svoji zbirki že veliko pesmi, a je ta prva, ki je ugledala luč sveta na takšen način.

Péter Pál sicer velja za zelo umetnostno produktivnega mladeniča. Je prejemnik Radnótijeve diplome in nagrade Kaleidoszkóp. Je mlad lendavski deklamator, pianist in pevec ter talentiran pesnik -izdal je že tudi svojo pesniško zbirko pri rosnih šestnajstih, ko je bil še dijak lendavske gimnazije. Je večkratni nagrajenec Lietrarnega tekmovanja Sándor Szúnyogh, ki je dejaven tudi na drugih področjih. Za določilni dejavnik svojega življenja ima interpretacijo, na področju katere je neodvisno od starostne skupine dobil praktično vse nagrade – od nagrade Józsefa Attile do nagrade Kaleidoszkóp oziroma mladinske nagrade Radnóti, kar pa smo že zapisali.