Sveže

VIDEO, FOTO: Obisk delegacije iz Lendave v Murskem Središću

Kot je bilo dogovorjeno na prvem srečanju župana občine Mursko Središće Dražena Srpaka z županom Janezom Magyarjem in podžupanom dr. Mihaelom Kasašem, v začetku februarja v Mestni hiši v Lendavi, se je včeraj odvil obisk delegacije iz Lendave v Murskem Središću, kjer so se dogovorili o vsem potrebnem za prihajajoči podpis sporazuma o sodelovanju.
Kot kaže, se v bodoče obeta poglobljeno sodelovanje z nam najbližjo hrvaško občino, občino Mursko Središče. Tako župan Murskega Središća Dražen Srpak kakor tudi župan Občine Lendava Janez Magyar sta v izjavi medijem pred samim sestankom priznala, da je v minulih letih prišlo do precejšnjega zanemarjanja odnosov med obema občinama, hkrati pa sta oba poudarila, da je čas, da oba kraja obrneta nov list, saj lahko skupaj dosežeta veliko več, kot zgolj samostojno. Srpak je poudaril, da sta naroda z ene in druge strani Mure že stoletja eno in da je potrebno sodelovati bratski.

Sestanka, ki se je odvil v sejni sobi Centra za kulturo Rudar v Murskem Središću, se je vsaka stran udeležila z delegacijo v kateri so bili lokalni predstavniki podjetništva, kulture, lokalne politike, šolstva, kmetijstva, okolja ter zaščite in reševanja. Vsaka stran je predstavila svoje predloge čezmejnega sodelovanja ter nekatere rešitve in dobre prakse, ki bodo že kmalu uporabljeni pri sestavljanju dokumenta, s podpisom katerega bosta obe strani obrnili nov list o sodelovanju. Po sestanku, ki je trajal slabo uro in pol, sta se obe strani podali še na skupno kosilo in tako zaključili srečanje.