Sveže

VIDEO: Péter Molnár, direktor Term Lendava o prenovi hotela, zasedenosti, sodelovanju z lokalnimi ponudniki, …

Včerajšnji dopoldan je direktor Term Lendava, Madžar Péter Molnár pripravil tiskovno konferenco, v kateri je prisotnim novinarjem povedal določene podrobnosti, predstavil delovanje hotela ter odgovarjal na vprašanja. Ker Péter slovenskega jezika ne obvlada, smo kratek intervju z njim opravili v angleškem jeziku, povzetek pa v pisni obliki objavljamo pod videoposnetkom.

Kratka predstavitev:

“Rad bi se zahvalil za vašo prisotnost in, da ste sprejeli moje povabilo. Vajeti hotela sem prevzel konec letošnjega januarja. Preden smo pričeli z delom, sem spoznal ekipo, hotel in okolje. V sredini marca smo zaradi vsem poznane situacije ter Vladnih ukrepov bili primorani zapreti hotel, v tem vmesnem času pa tukaj ni bilo nikogar, razen nekaj zaposlenih na vzdrževanju, ena oseba na recepciji (nekaj ur dnevno) ter nekaj oseb iz vodstva. Kot ste lahko uvideli, smo kljub temu s pomočjo pogodbenikov vzdrževali okolico, parkirišča in preostalo, da smo imeli urejeno, kljub zaprtemu hotelu. Do sredine junija sem bil v Budimpešti, saj čez mejo nisem mogel priti. V tem času sem s tukajšnjimi ljudmi sestankoval preko telefona ali elektronske pošte. Vse je potekalo v redu, opravili smo ogromno stvari, tukajšnji zaposleni so opravili ogromno dobrega dela, kar me je zelo razveselilo. Razveselilo me je tudi, da imamo tukaj na voljo tako dobro ekipo. Ko je slovenska Vlada naznanila, da se hoteli lahko ponovno odprejo, smo staknili glave ter se dogovorili, kako bi bilo najbolje in najhitreje ponovno odpreti hotel. To nam je uspelo, upoštevajoč vse varnostne mehanizme NIJZ. Zahvaljujem se celotni ekipi ter vsem zunanjim izvajalcem. Ni bilo enostavno, a nam je uspelo. Služi nam tudi vrem, gostje so dobre volje.”

Obnova hotela:

“O obnovi hotela bo potrebnih še veliko besed in srečanj ter sestankov z lastniki. Že ta mesec bodo predstavniki lastnikov v Lendavi ostali za nekaj dni ali celo tednov. Opravljen bo pregled ter odločitev o fazah prenove. Skratka, prenova se bo zgodila.”

V kakšnem stanju je hotel? Je v dobrem, slabem ali nekje vmes?

“V tem trenutku je hotel v redu. Če pogledate fasado, torej sprednji del, bi lahko rekli, da je nekako v povprečnem stanju. Naš cilj je, da bo po prenovi višje od povprečja. To ne pomeni da bo nad povprečjem zgolj izgled hotela, temveč tudi storitve, ki jih ponujamo. Zame osebno to pomeni, da bi hotel moral biti torej odličen.”

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki hrane, vina, …:

“To je ena izmed prvih prioritet, torej, vključiti lokalno, pa ne samo lokalno, temveč ponudnike v radiju 20-30 kilometrov. Torej vključiti in integrirati kmetovalce in ljudi z domačimi produkti. S tem bi lahko marsikaj vrnili lokalni skupnosti.”

Medicinski del ponudbe? Fizioterapije, …?

“30.6. smo prenehali s sodelovanjem s Savo. To pomeni, da od 1.7. ne moremo opravljati storitev medicine. Kar koli v tem trenutku s koncesijo pripada Savi, tega mi ne moremo izvajati. Koncesijo ima torej Sava. Občina Lendava bo koncesijo morala Savi odvzeti in jo podeliti nam, ali pa kateremu drugemu ponudniku. Brez tega ne bo šlo. Ali bi s storitvami medicine tudi dejansko nadaljevali, pa je še v fazi pogovorov.”

Tukaj ste od konca januarja. Kakšno se vam zdi mesto Lendava?

“Všeč mi je. Gorice, ljudje, vse je super. Ljudem se lahko zahvalim za sodelovanje, za njihov pristop, tudi do mene osebno in do hotela. Zelo sem počaščen, da sme lahko tukaj. Z ženo sva se vedno čez Lendavo vozila v Italijo, v minulih petih, desetih letih in vedno sem si želel ogledati grad. In vedno sme rekel, če je že tako lep grad, je tukaj verjetno tudi mnogo drugih lepih stvari. No, danes sem tukaj, delam tukaj, na nek način živim tukaj. Tako je, če o nečem sanjaš, se zgodi. Vesel sem a sem tukaj.”

Zasedenost?

“Ta je trenutno dobra. Naselje Lipov gaj je polno, hotel je zaseden okrog 70%. Polni se tudi avtokamp. Mislim, da smo začeli dobro.”

Kako je z zaposlenimi? Ste kaj odpuščali?

“Ne. Vse zaposlene smo obdržali. Tudi čez čas koronakrize. Bili so iz Save prezaposleni na Terme Lendava.”