Sveže

Hotiza: Zasegli okrog 6 kilogramov tobaka

Na Mejnem prehodu za obmejni prehod z Republiko Hrvaško na Hotizi, so policisti odkrili okrog 6 kilogramov tobaka, voznik je na pomurski avtocesti v smeri Lendave vozil 240 kilometrov na uro, v Ljutomeru pa so policisti obravnavali vlom.
16.2.2019 v dopoldanskem času sta se na vstop na Mejni prehod za obmejni promet Hotiza pripeljala voznik osebnega avtomobila in sopotnik, oba slovenska državljana. Med policijskim postopkom je bila opravljena kontrola listin za prehod državne meje in vozila. Med kontrolo vozila je bilo v prtljažnem prostoru več vrečk v katerih je bil najden tobak, pakiran po približno 1 kg. Skupaj je bilo zaseženih okrog 6 kg tobaka. Zasežen tobak je bil predan delavcem FURS-a, ki bodo uvedi prekrškovni postopek zoper voznika. Globa, ki bo storilcu izrečena bo zaradi prikrajšanja trošarine znašala okrog 600 evrov.

Vozil več kot preveč

Policisti PPP Murska Sobota, so minulo nedeljo malo po 12. uri na avtocesti izven naselja Turnišče v smeri Lendave med izvajanjem meritev hitrosti zaustavili 51 letnega državljana Madžarske. Voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes je vozil s hitrostjo 240 km/h , kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h. Vozniku je bila izrečena globa v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Vlom v Ljutomeru

Danes, ob 7.42 uri smo policisti prejeli prijavo vloma v zlatarno v Ljutomeru. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Več informacij bomo policisti posredovali po zbranih informacijah.