Sveže

Kaj se dogaja na DOŠ I Lendava? Hude obtožbe nad eno izmed učiteljic, šola obvestila pristojne institucije

Tudi v naše uredništvo je priromalo sporočilo, bolje rečeno zaslonska slika zapisa domnevnega precej spornega dogajanja na Dvojezični osnovni šoli (DOŠ) I Lendava. Ob tem velja omeniti, da je besedilo bilo objavljeno na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook in sicer pod najmanj dvema psevdonimoma. Kaj je res in kaj ne, bodo, kot kaže, preiskovale višje inštance.
Tudi v naše uredništvo je najprej čez minuli vikend, za tem pa še včeraj prišlo sporočilo, ki se nanaša na eno izmed učiteljic na Dvojezični osnovni šoli I Lendava. Gre za zaslonsko sliko objave na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook, ki izgleda, kot da ga je objavil en izmed staršev otrok, katerega omenjena učiteljica poučuje, a je verodostojnost sporočila precej vprašljiva, saj je bila objavljena pod najmanj dvema psevdonimoma. Sporočilo namreč govori o tem, da učiteljica (nelektorirano) “nevzdržno maltretira svoje učence pri opravljanju samotestiranj. Sili jih, da si palčke rinejo globoko v nos, kolikor le lahko globoko, in jih v nosu držijo DVE MINUTI!!!!! V.d. ravnateljica šole Judit Vida Törnár, in ostali zaposleni VEDO za to početje, a ne ukrenejo popolnoma nič. Otroci pa doma bruhajo, driskajo in nočejo več v šolo,” še pišejo.

Med drugim avtor zapisa obtožuje, da je dotična učiteljica (nelektorirano) “tudi sama mama in dvomim, da to, kar počne svojim učencem, dela tudi svojim otrokoma. Ali pač. Vabim vas, da jo sami povprašate o tem, najdete jo namreč na facebooku in bo najverjetneje z veseljem delila svoja psihopatska prepričanja, da je treba otroke mučit in maltretirat, z vsakim od vas,” je še bilo zapisano ter na koncu dodano, da “naj se “dober glas” sliši v deveto vas.”

Objava je sicer kar nekaj dni krožila po priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook, za odziv na slednjo pa smo vprašali tudi v.d. ravnateljice DOŠ I Lendava, Judito Vida Törnar. “Na Dvojezični osnovni šoli I Lendava vsi pedagoški delavci korektno, strokovno in pedagoško sledimo navodilom, ki jih predpisujeta MIZŠ in NIJZ. Strokovna delavka je bila preko spletnega socialnega omrežja grdo, žaljivo in neupravičeno napadena na kar je šola reagirala v skladu z zakonodajo in v zadevi obvestila pristojne institucije.”

Kako se bo zgodba izšla, bomo vsekakor poročali tudi na našem spletnem portalu.