Sveže

Veleposlanica Madžarske na poslovilnem obisku v mestni hiši in na PMSNS

Danes je župan Občine Lendava Janez Magar v mestni hiši sprejel veleposlanica Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji in se ji ob tej priložnosti zahvalil za izredno plodno in prijetno sodelovanje. Enako je storil tudi Ferenc Horváth, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.
Poslovilnega srečanja sta se udeležila tudi vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave mag. Tibor Hebar in Krisztina Dóra Varju, namestnica veleposlanice Madžarske, ki bo do imenovanja novega veleposlanika zastopala Madžarsko v Sloveniji. V pogovoru so poleg aktualnih tem in projektov madžarskega veleposlaništva izpostavili tudi tista področja, ki trenutno predstavljajo največje izzive.

Izjemen posluh veleposlanice Edit Szilágyiné Bátorfi in pomoč na najrazličnejših področjih, ki jo je v letih svojega delovanja nudila tako Občini Lendava kot madžarski narodni skupnosti v Sloveniji, je na poslovilnem srečanju osvetlil župan Janez Magyar in se ji zahvalil za skupno sodelovanje: “Najino sodelovanje, čeprav bolj kratko, je bilo plodno, z veliko aktivnega sodelovanja, ko smo skupaj reševali konkretne izzive. Tudi današnje srečanje je bilo delavno, saj smo govorili o temah in problemih, ki so trenutno najbolj aktualni. Izredno sem počaščen, da sem lahko spoznal in sodeloval s tako svetovljanko širokih nazorov, ki je bila vedno dostopna in pripravljeni pomagati, za kar se ji iskreno zahvaljujem in želim obilo zdravja in vse dobro na nadaljnji diplomatski poti. Verjamem, da ji bo Lendava ostala v lepem spominu in da se bo v naše kraje še vračala.”

“Spoštovana Veleposlanica! Najlepša hvala za Vaše dolgoletno predano delo, za vse, kar ste naredili za tu živečo madžarsko skupnost. Hvala za Vašo vztrajnost in dobrosrčnost, za priložnost uspešnega sodelovanja. Želimo Vam veliko uspeha,” pa so sporočili iz Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.