Sveže

Na območju policijske postaje Murska Sobota uspešno preiskana kazniva dejanja – preverite, ali so predmeti vaši

Policisti PP Murska Sobota so v letošnjem letu obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin na širšem območju Murske Sobote, kjer je bilo odtujeno razno električno orodje, motorne žage in kosilnice. Policisti so primere preiskali, storilci pa bodo kaznovani.
Tako so policisti in kriminalisti PU Murska Sobota v noči na 30. april 2020 opravljali poostren nadzor nad problematiko vlomov in tatvin. Kriminalista sta v naselju Rakičan okrog 1.30 ure zaznala vozilo znamke VW Transporter, ki je bilo kasneje zaustavljeno in kontrolirano. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta se v vozilu nahajala 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba doma iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da se v tovornem delu vozila nahaja traktorska kosilnica skupaj z še drugi predmeti. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta osumljena vlomila v pomožni objekt nogometnega kluba Rakičan, od koder izvirajo predmeti.

Osumljencema je bila v skladu z določili ZKP odvzeta prostost. Na podlagi odredbe je bila opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zaseženih 81 predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj na območju celotne PU Murska Sobota. Večino predmetov so uspeli identificirati in so že bili vrnjeni oškodovancem. Skupna vrednost zaseženih predmetov je okrog 15.000 evrov. Pri 42-letniku je bil med hišno preiskavo najden tudi posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge – konoplje. V prostoru je imel osumljeni 13 sadik posajenih v lončkih, 30 sadik pa se je sušilo na vrvici.

Osumljenca sta bila 1. maja 2020 privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je za zanju odredil pripor. Osumljena sta skupno 11 kaznivih dejanj: 3 kaznivih dejanj velikih tatvin, 7 kaznivih dejanj tatvin ter 1 kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Za 25 predmetov še ni najdenih lastnikov in policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. V kolikor predmete kdo prepozna, tudi če ni prijavil kaznivega dejanja, naj se oglasi na PP Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, kjer bo opravljena prepoznava predmetov.

“Ob tem občane ponovno opozarjamo, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico. Policiji bo v veliko pomoč, če si zabeležijo vse sumljive okoliščine ob pojavih sumljivih vozilih in osebah ter nas o tem obvestite na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost,” sporočajo iz Policije.