Sveže

Turnišče: V tovornem vozilu prevažala kar 62 tujcev; policisti tujko v fazi rojevanja pospremili v regijsko bolnišnico

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj v dopoldanskem času na avtocestnem počivališču v Turnišču pri kontroli prometa zaustavili tovorno vozilo s priklopnikom, romunskih registrskih oznak, ki se je v našo državo pripeljalo iz smeri Madžarske.
Pri kontroli dokumentov obeh voznikov, so se policisti odločili tudi za pregled tovornega dela vozila in odkrili 62 tujcev (42 državljanov Bangladeša, 10 državljanov Sirije, 9 državljanov Indije in 1 državljana Pakistana). Državljana Romunije, 36 in 49 letni voznik sta tujce nezakonito prevažala, zato jima je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti pomagali pri prevozu porodnice v bolnišnico

Včeraj v dopoldanskem času so policisti Postaje prometne policije opravljali poostren nadzor na avtomobilski cesti A5 v smeri Maribora. K policistu je pristopil tujec, državljan Romunije, ki je povedal, da je njegova žena v vozilu v fazi rojevanja. Policist je takoj z modrimi lučmi in sireno pospremil vozilo v murskosoboško bolnišnico. Med vožnjo je obvestil Operativno komunikacijski center, da obvesti bolnišnico. Osebje je ob prihodu porodnico pričakalo pred bolnišnico.