Sveže

Policisti med hišno preiskavo zasegli drogo, v Puconcih prijeli dva tujca, policisti opozarjajo na prevare

Pomurski policisti so predvčerajšnjim na območju UE Lendava opravili hišno preiskavo pri 56-letniku ter zasegli drogo, v Puconcih pa so prijeli dva državljana Afganistana, ki sta v našo državo vstopila na nezakonit način.
Med hišno preiskavo zasegli drogo

Na podlagi odredbe sodišča so predvčerajšnjim policisti opravili hišno preiskavo pri 56-letnem občanu na območju UE Lendava. Med preiskavo so našli in zasegli okrog 100 rastlin zelene barve, višine 100 cm in 1,5 kg posušenih rastlinskih delcev. Po opravljeni analizi in pozitivnem rezultatu bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/1. členu KZ-1.

Prijeta tujca

Včeraj ta bila v Puconcih prijeta dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v našo državo. Tujca sta se na parkirišče podjetja pripeljala skrita v tovornem delu vozila, ki je v podjetje pripeljalo tovor iz Srbije. Po izvedenih postopkih sta oba zaprosila za mednarodno zaščito.

Opozorilo: Spletne prevare

Med uporabniki spleta ponovno krožijo lažna elektronska sporočila z logotipom Pošte Slovenija, ki kupce seznanjajo, da so poskušali dostaviti paket, vendar jih niso mogli kontaktirati, zato je bil paket vrnjen v skladišče. V nadaljevanju vas napeljujejo, da preko njihovega portala popravite naslov, hkrati pa vam sporočajo, da po prvih treh dneh zaračunavajo stroške. Tiste, ki sledijo navodilom in s klikom poskušajo popraviti naslov, jih postopek vodi do tega, da vpišejo vse osebne podatke, podatke o št. transakcijskega računa in kode o bančni kartici.

V takih primerih nemudoma kontaktirate svojo banko in preverite ali so bili izvršeni že kakšni dvigi iz vašega računa. Če so bili, nemudoma preko banke zahtevajte blokado na osebnem računu.

Policisti svetujemo, da taka obvestila ignorirate in izbrišete iz spletnih sporočil, ker za spremembo podatkov o vašem tekočem računu lahko zahteva le vaša banka in ne dostavljavci pošte. V policiji pogosto opozarjamo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov.