Ostalo

Včeraj se je po dveh letih vnovič začela lendavska pikado liga!

Včerajšnji pozni popoldan se je po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začela lendavska pikado liga. Ta se zaradi koronavirusa ni odvijala kar dve leti, organizatorji lige pa so se odločili, da je čas, da se druženje med prijatelji in znanci ob tej priljubljeni igri vnovič obudi.
Včeraj pozno popoldan, je v gostilnah znova bilo moč slišati zvoke pikadov in to po dveletnem premoru, saj se je začela lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letos imelo 14. krogov, v katerih bo sodelovalo kar 86 igralcev in sedem gostiln, bo finalno srečanje odigrano po zadnjem krogu in sicer predvidoma konec februarja oz. v začetku marca prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Zadnji zmagovalci so bili ekipa bara Kvatro gal iz Doline pri Lendavi.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos med seboj tekmovalo sedem gostinskih lokalov. To so: Retro Cafe (Lendava), bar Extra (Petišovci), Booom bar (Gaberje), Kvatro Gal (Dolina), Lero bar (Petišovci), West bar (Pince) in bar La Storia (Hotiza). Kot novinec v ligi je bar La Storia iz Hotize, v ligi pa tekmujejo tudi tri predstavnice nežnejšega spola: Loritta Bencik (La storia), Klaudija Matko (bar Lero) in Renata Horvat (bar Extra).

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za rezultate pa bo skrbel Denis Koša, igralec bara West iz Pinc. Tekme bodo igrane vsak četrtek, od 18.00 ure naprej.

Rezultati prvega kroga:

 

1. Kvatro Gal 3 točke
2. Retro cafe 3 točke
3. booom bar1 3 točke
4. bar Lero 3 točke
5. Booom bar 2 0 točk
6. bar Extra  0 točk
7. bar La storia 0 točk
8. bar West 0 točk