Ostalo

V Murski Soboti namenu predali prvi športni poligon za ulično vadbo

Gimnastičarji Društva za športno rekreacijo Murska Sobota so kljub močnemu in hladnemu vetru danes simbolično predali namenu Športni poligon ob Mojstrski ulici. Poleg njih so omenjeni poligon svojemu namenu predali še župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik in v imenu SIJ – donatorja projekta in Marjan Bizalj, glavni konstruktor poligona.

Poligon, ki je bil ob Mojstrski ulici sicer postavljen že v zimskih mesecih minulega leta, je namreč donacija  Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenske industrije jekla. Projekt so pri Olimpijskem komiteju Slovenije pospremili z besedami: “Zdrav življenjski  slog prebivalcev Slovenije je pomemben del poslanstva krovne športne organizacije, Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Skupaj z najboljšimi partnerji si prizadevamo zagotavljati optimalne pogoje za razvoj slovenskega športa, ne le tekmovalnega, temveč tudi gibalne aktivnosti slehernega posameznika”.

Konec leta 2015 sta namreč Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenska industrija jekla podpisala dogovor o sodelovanju, na podlagi katerega bosta postavila enajst zunanjih športnih poligonov po Sloveniji, ki bodo na voljo vsem željnim gibanja v naravi. En izmed teh je zrasel tudi v Murski Soboti. Tamkajšnji župan je ob otvoritvi povedal, da želijo s tem občane spodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa.

sportniPoligon1