Sveže

V Dolgi vasi policisti in kriminalisti, odvijajo se hišne preiskave, tudi v povezavi z minulim ropom v Radmožancih

Policisti in kriminalisti so današnje jutro potrkali na najmanj en naslov na Slovenski ulici oz. v Dolgovaških Goricah. Že od pete ure zjutraj se namreč tam odvijajo hišne preiskave, po neuradnih a zanesljivih podatkih pa naj bi možje v modrem iskali prepovedane substance in orožje.
Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota v Dolgi vasi na območju Slovenske ulice ter Dolgovaških Goric že od 5. ure dalje opravljajo hišne preiskave. Po naših podatkih so pripadniki PU, katerim je na pomoč priskočila tudi posebna enota policije, ki je usposobljena in izurjena za razreševanje težjih zadev, preiskave sprožili zaradi informacij, da naj bi se v naselju nezakonito hranili orožje in prepovedane droge.

“Kot smo vas obveščali dne 5.6.2023 so policisti Policijske postaje Lendava izsledili osumljenca kaznivega dejanja, ki je dne 5.6.2023 izvršil rop nad starejšo žensko na območju občine Lendava in ji odvzel manjšo količino denarja. Odvzeta mu je bila prostost. Danes so potekale nadaljnje aktivnosti murskosoboških policistov in kriminalistov v smeri zavarovanja dokazov in zbiranja obvestil. Na naslovu, kjer trenutno prebiva osumljeni 29-letni državljan Hrvaške, je bila opravljena tudi hišna preiskava. Osumljeni bo danes s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti,” so sporočili iz PU Murska Sobota.