Sveže

FOTO: Cariniki nadigrali Mostjane z minimalno rezultatsko razliko

150 gledalcev je včerajšnji dopoldan spremljalo zanimivo srečanje ekip iz prve polovice prvenstvene tabele in sicer dvoboj med ekipama domačega Graničarja ter gostov iz Mostja. Gledalci so sicer spremljali umirjeno srečanje, katero so naposled dobili domači z minimalno rezultatsko razliko, se pa gosti, kljub porazu, lahko pohvalijo z dobro igro.
Kakih 150 nogometa željnih gledalcev je včeraj v Pince Marofu spremljalo zanimiv dvoboj ekip nogometnih klubov Graničar ter Mostje. Obe ekipi sta pred srečanjem spadali v prvo polovico prvenstvene tabele, kar se sicer tudi po srečanju ni spremenilo, a so Cariniki ostali drugouvrščeni, med tem, ko se je ekipa iz Mostja iz tretjega mesta premaknila mesto nižje, na četrto. Na tretje mesto so se po zmagi nad Čentibčani na domačem terenu dvognili Kobiljani. Lahko bi torej rekli, da sta ekipi na lestvici zgolj zamenjali položaje. Prvo mesto še vedno trdno zasedajo Bistričani.

Kot pričakovano, so srečanje bistveno bolje začeli domači. Ti so imeli med drugim bistveno večjo posest žoge, to pa se je do konca prvega polčasa skorajda izenačilo. Prisotni gledalci kakšnih odmevnejših priložnosti v prvem delu niso videli, sta pa ekipi, predvsem so to bili domači, nekajkrat poizkusili srečo, a zgodilo se ni ničesar omembe vrednega. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, pa tudi glavni sodnik Zlatko Pintarić ni imel posebno težkega dela.

In če so gledalci v prvem delu videli bolj ali manj podajanje žog med igralci, to ne gre trditi za drugi del, ko je igra postala nekoliko resnejša. Predvsem domača ekipa se je zavedala, da srečanja ne gre zaključiti z remijem ali celo porazom, s takšnimi mislimi pa so se, kot je bilo moč videti, pričeli ubadati tudi gosti. Posest žoge je tudi v drugem delu pripadla domačim, a so Mostjani bili nekoliko natančnejši, izkoristili vrzel v obrambi Carinikov in v 56. minuti je Mitja Donko goste popeljal v vodstvo.

Domači seveda takšnega scenarija niso pričakovali in že štiri minute kasneje je na svoj račun prišel hitri in natančni Mihael Požgai ter v dobro izpeljanem napadu poskrbel za izenačenje. Igra je od tega trenutka naprej postala nekoliko živčna, pričeli so se vrstiti prekrški in za goste se je usoden prekršek, ta je odločil tudi srečanje, zgodil v 67. minuti. Takrat je Simon Tot v kazenskem prostoru nedovoljeno oviral Husejna Šakušića in glavni sodnik Pintarič je bil primoran pokazati na belo piko. Strel je uspešno izvedel kapetan domačih, Žan Rubin. V zadnjih dvajsetih minutah so gledalci videli še nekaj poizkusov na obeh straneh, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Graničar – Mostje 2:1 (0:0)

Gledalcev: 150, sodniki: Glavni sodnik: Pintarić Zlatko, 1. pomočnik: Koren Jožef, 2. pomočnik: Horvat Robert. Delegat: Svetko Klemen.
Strelci: Graničar: Požgai Mihael 1:1 (60′), Rubin Žan 2:1 (68′ – 11m). Mostje: Donko Mitja 0:1 (56′).
Rumeni kartoni: Tot Simon, Farič Simon.