Ostalo

Spidvej: Nov spor na relaciji ST Lendava in AMD Krško?

Pred tednom dni je Avto-moto društvo iz Krškega preko svojega Facebook profila sporočilo, da so zaradi nestrinjanja in izjemnih pritiskov s strani Speedway teama Lendava ter voznika Matica Ivačiča s strani krovne organizacije AMZS prejeli sklep, ki jim je prepovedal organizacijo finalne dirke skupnega državnega prvenstva Slovenije in Madžarske. V Lendavi to zavračajo in pojasnjujejo, da v Krškem iščejo grešnega kozla, a ga iščejo na napačnem kraju.
“Zaradi nestrinjanja in izjemnih pritiskov s strani Speedway teama Lendava ter njihovega voznika Matica Ivačiča, smo s strani krovne organizacije AMZS prejeli sklep, ki nam prepoveduje organizacijo finalne dirke skupnega državnega prvenstva Slovenije in Madžarske. Gre torej za preklic nedavno sprejetega sklepa s strani komisij za speedway obeh nacionalnih zvez (slovenske in madžarske), ki nam je ravno dovoljeval organizacijo omenjene dirke.

Žal nam je, da smo se z istimi akterji ponovno znašli v konfliktni situaciji. Lahko pa vam, dragi speedway kolegi, čestitamo za novi naslov državnega prvaka, ki pa ga niste bili pripravljeni na športen in pošten način osvojiti na stezi. Še bolj obžalovanja vredno se nam zdi dejstvo, da ste s svojimi dejanji domačo speedway publiko prikrajšali za spektakel ob koncu sezone.

Pri AMD Krško resno razmišljamo, da se v bodoče distanciramo od organizacije in sodelovanja v dirkah za državno prvenstvo, kjer so odvetniški posli in nešportno obnašanje na prvem, medsebojno sodelovanje, zvesti navijači, delo požrtvovalnih funkcionarjev ter angažma vseh ostalih voznikov pa na drugem mestu,” so zapisali v Krškem.

Igor Kolenko, predsednik komisije za spidvej pri AMZS: “V Krškem si zadeve predstavljajo malo po svoje”

“Skupno državno prvenstvo je zasnovano po sistemu štirih dirk. Zadnja dirka skupnega državnega prvenstva bi morala biti v soboto pred dvema tednoma v Nagyhalászu na sosednjem Madžarskem. Dirko so tam odpovedali, saj so vztrajali, da želijo tekmovanje s šestnajstimi vozniki, pa jih žal niso uspeli prav toliko dobiti. Domnevam, da zaradi dviga cen niso želeli plačati voznikov iz Poljske in tako se dirka ni odvila. Dirko so tako odpovedali šele prejšnjo sredo. Krčani so tako minulo nedeljo planirali pozivno dirko (3. Pokal AMD Krško in Memorial Matije Duha), videli so priložnost in želeli sami organizirati prav to dirko.

A pri tem moram seveda povedati, da je Komisija za spidvej pri AMZS, katere predsednik sem, izglasovala, da se dirka lahko izvede, sam sem se glasovanja sicer vzdržal, a sem si rekel če je to v interesu športa, pa naj bo. No, se pa je v zadevo vmešala pravna služba AMZS in podala mnenje, da se dirka v Krškem ne more odviti, saj je premalo časa za organizacijo, in hkrati ni sprejetega pravilnika dirke, ki pa mora biti objavljen najmanj 30 dni pred samo dirko, pa tudi voznikov ni bilo prijavljenih (po pravilniku se to mora zgoditi najmanj10 dni pred dirko). Dirke tako ni bilo mogoče organizirati zaradi pravnih omejitev, ne pa zaradi Lendavskega spidvej teama, kot so to razložili v Krškem,” je dejal Kolenko.

Igor Kolenko