Sveže

FOTO: V Dolnjem Lakošu so se včeraj razveselili novega gasilskega vozila

V Dolnjem Lakošu so se včerajšnji popoldan razveselili težko pričakovanega novega gasilskega vozila. Na slednjega so čakali dobro leto, tega pomembnega dogodka pa se je udeležil tudi predsednik Gasilske zveze Lendava, Srečko Prendl. Gasilci v Dolnjem Lakošu veselja seveda niso mogli skriti …
Občina Lendava je septembra 2021 objavila javno naročilo male vrednosti in sicer naročilo za nabavo gasilskega vozila GV-V1, za potrebe prostovoljnega gasilskega društva Dolnji Lakoš, ki sodi med prostovoljna gasilska društva na območju Gasilske zveze Lendava, ki operira z zelo starim in hkrati dotrajanim gasilskim vozilom znamke TAM, letnik 1987. Omenjeno vozilo več ni izpolnjevalo tehničnih pogojev, na tehničnem pregledu je bilo vozilo zavrnjeno, imelo je težave z zavorami, puščal je tudi hladilnik. Motor je sicer v dobrem stanju in delujoč, društvo pa ga namerava prodati.

Gre za novo gasilsko vozilo GV-V1, nadgradnja vozila pa obsega rezervoar požarne vode, napravo za en hitri napad, prostore za gasilsko tehnično opremo in motorno brizgalno s pnevmatskimi sanmi, gasilsko reševalno opremo ter ustrezna pridržališča za ostalo opremo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije. Nabavljeno je bilo torej vozilo s podvozjem MAN, ki ima tudi visokotlačno črpalko. Prostovoljno gasilsko društvo Dolnji Lakoš je bilo ustanovljeno leta 1934.