Sveže

FOTO: Remi v lendavskem Športnem parku

Prvi novembrski petek je postregel s tremi preizkušnjami drugoligašev, ki zaključujejo uvodno polovico prvenstva. Krka je v Kidričevem remizirala z vodilnim Aluminijem, Bilje so niz porazov prekinile s točko v Lendavi, Kranjčani pa so napolnili mrežo Doba.
Včerajšnji pozni popoldan se je v lendavskem Športnem parku odvilo srečanje 15. kroga druge državne nogometne lige, v katerem se je domača Nafta 1903 pomerila proti gostom iz Bilj. Sprva je šlo za relativno nezanimivo srečanje, a je slednje postalo precej zanimivo, ko je gostujoča ekipa v roku petnajstih minut bila uspešna kar dvakrat.

V Lendavi so tako skupno padli štirje zadetki, kar pa ni bilo dovolj, da bi dobili zmagovalca. Biljenci so se v Prekmurje odpravili s slabo popotnico, saj so izgubili šest zaporednih tekem, a tudi ekipa Nafte 1903 oktobra ni blestela. Po uvodni fazi dvoboja je zadišalo po novem presenečenju pod lendavskimi griči, saj so Primorci hitro povedli z dvema goloma prednosti.

Bamba Susso, ki se je s 13. golom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev znebil Nika Marinška, je Bilje v 12. minuti popeljal v vodstvo, ki ga je tri minute zatem podvojil Dawoud Jalinous. Lendavčani so se prebudili še pred polčasom, najprej je v 19. minuti zadel Stjepan Igrec, po pol ure igre pa je izenačil še kapetan Mitja Novinić. Gostitelji so skoraj eno uro tekme odigrali z igralcem manj, saj je bil v 36. minuti zaradi prekrška v čisti situaciji za zadetek izključen David Gergö. Okrog 200 gledalcev zatem ni videlo nove spremembe izida. Nafta je osvojila 25., Bilje pa 17. točko.

Nafta 1903 – Vitanest Bilje 2:2 (2:2)