Sveže

Dan odprtih vrat Ginekološko porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so ob mednarodnem dnevu babic, tega smo obeleževali včeraj, odprli vrata Ginekološko porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota v Rakičanu.
5. maja praznujemo mednarodni dan babic. Babištvo temelji na znanjih o naravi in okolju, poznavanju človekovega telesa in uporabi vseh čutov. Z njim so povezane specifične kulturne prakse, prenos znanj in solidarna pomoč med ženskami. S tem, ko babice skrbijo za matere in novorojenčke, prispevajo k dobrobiti celotne družbe. Ob tem dnevu so tako v regijski bolnišnici pripravili dan odprtih vrat Ginekološko porodniškega oddelka.

“Bodočim staršem smo nudili možnost pogovora z babico in porodničarjem, ogled porodnih sob ter brezplačno 3D UZ preiskavo. Podali smo koristne informacije glede dojenja, lajšanja porodnih bolečin in poporodne vadbe. Na dnevu odprtih vrat so se predstavili ponudniki najrazličnejših izdelkov za bodoče mamice in njihove novorojenčke. S prijetno glasbo je dogodek spremljala znana prekmurska glasbenica Julie Fajhtinger,” so sporočili iz regijske bolnišnice.

Zaposleni na oddelku so se še posebej potrudili in spekli odlično pecivo, za pogostitev pa je poskrbela Pizzerija Nona, za kar se jim v bolnišnici zahvaljujejo, so zapisali. Vodstvo Ginekološko porodniškega oddelka se je zahvalilo babicam za njihovo požrtvovalno in strokovno delo. Čestitke ob mednarodnem dnevu babic in zahvalo pa jim je izreklo tudi vodstvo bolnišnice.