Ostalo

Ravnateljica DOŠ I Lendava predčasno zapušča ravnateljski stolček

Po tem, ko je ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava Tatjana Sabo v začetku meseca julija 2018 s strani občinskega sveta Občina Lendava prejela nov mandat je ta sedaj podala svoj odstop. O njenem odstopu je seznanjen tudi župan Občine Lendava, Janez Magyar.
Ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava, Tatjana Sabo, je svetu omenjenega izobraževalnega zavoda na Kranjčevi ulici 44 podala svojo odstopno izjavo. Sabojeva, profesorica zgodovine in geografije je potrditev novega mandata prejela v začetku julija 2018, kar pomeni, da bi se njen mandat zaključil šele prihodnje leto. Funkcijo ravnateljice bo opravljala do začetka novega šolskega leta, svet zavoda pa bo torej za leto dni primoran izbrati novo osebo, ki bo sedla na stolček Sabojeve. Kot smo izvedeli, je Sabojeva odstopila iz osebnih razlogov, pa tudi župan Občine Lendava je z odstopom ravnateljice že seznanjen, a mu podrobnosti niso poznane, je dejal.

Na razpisu z leta 2018 je Tatjana Sabo bila edina prijavljena, prvič pa je delovno mesto ravnateljice nastopila leta 2008.