Ostalo

V Murski Soboti se bo jutri pričela 6. sezona Sočne vilice

Po letu, ki ga je zaznamovala pandemija, mesecih izolacije in omejevanja, se življenje vrača v bolj ustaljene tirnice. Na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota so se tako odločili, da nadaljujejo kulinarično zgodbo v središču Murske Sobote in v petek, 4. junija začenjajo s šesto sezono Sočne vilice.
Slovenska ulica, ali kakor ji domačini pravijo Slovenska vilica, od pomladi do jeseni opojno diši in ponuja mnogotere okuse ulične kulinarike. Festival ulične kulinarike “Sočna vilica” vabi k okušanju jedi, ki jih dopolnjujejo vrhunska vina domačih vinarjev, raznolik pivski izbor, drugi napitki različnih ponudnikov in sladke pregrehe. Ulično avanturo v letu 2021 začenja pestra druščina ponudnikov: Mangoop Burgers, Habahaba Streetfood, Puffy Lil’ Pancakes, Mojster Vafelj in Locoroll, prisotna bodo tudi Vina Kramberger in Pivovarna Bevog. Druženje na prenovljeni Slovenski ulici bo popestril nastop v živo – nastopila bo skupina Špirit. K prijetnejšemu petku pa bodo pripomogle razne ugodnosti ponudnikov Slovenske ulice.

Dišalo bo na prenovljenem delu Slovenske ulice (od Hranilnice prekmurskih dobrot do Hotela Zvezda), od 11.00 do 20.00 ure. “V poletju nas čaka še osem Sočnih vilic in sicer: 18. junij, 2. julij, 16. julij, 30. julij, 13. avgust, 27. avgust, 17. september, 1. oktober.  Poleg dobre družbe, na vsaki Sočni vilici tudi živa glasba. Kljub izboljšanju epidemiološke slike in dejstvu, da bomo kot organizator poskrbeli za varno kulinarično izkušnjo, obiskovalce prijazno naprošamo, da se držijo podanih higienskih smernic (predvsem varnostna razdalja in razkuževanje rok), saj se bomo le tako lahko družili še na naslednjih Sočnih vilicah,” so sporočili iz Murske Sobote.