Ostalo

Radenci: Policist in občan rešila moškega, ki bo kazensko ovaden zaradi povzročitve splošne nevarnosti

Nemalokrat se zgodi, da policisti in občani sodelujejo pri reševanju soljudi. Prav takšen primer se je pripetil minulo nedeljo popoldan, ko sta občan in policist iz zadimljene stanovanjske hiše rešila občana. Kasneje se je izkazalo, da je prav rešeni zanetil požar, za kar mu sledi kazenska ovadba.
Minulo nedeljo, malo pred 13. uro, so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Radencih. V hišo sta skozi vrata, ki so bila zaklenjena na silo vstopila policist in občan ter moškega rešila iz hiše, ki je bila že v močnem dimu. Z dejanjem sta pokazala veliko mero požrtvovalnosti in poguma in moškemu rešila življenje. Moški, ki je bil še pri zavesti je bil zaradi težav z dihanjem odpeljan v bolnišnico.

“Ugotovljeno je bilo, da se je moški zaklenil v hišo in zanetil požar. Kasneje, ko je bil moški že na dvorišču pred hišo je prišlo tudi do eksplozije. Zaradi požara in eksplozije je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 30.000 evrov. Po vseh zbranih podatkih bo zoper moškega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti,” so sporočili iz PU Murska Sobota.