Ostalo

FOTO: So obilnejše snežne padavine šibka točka lendavskega stolpa Vinarium?

V kolikor bi se večja skupina turistov, z večimi avtomobili ali z avtobusom želela povzpeti na razgledni stolp Vinarium in si bližnjo ter daljnjo okolico ogledati pokrito s snegom, bi to morda lahko storila, a s precejšnjimi težavami. Če so ceste v gričevnatem predelu več kot odlično očiščene, pa to za parkirišča Vinariuma ne velja.
Vozniki snežnih plugov so v minulih dneh v gričevnatem predelu občine več kot odlično opravili svoje delo, a to na žalost ne gre trditi za pristojne pri in ob razglednem stolpu Vinarium. Kot kaže, so nekoliko obilnejše padavine dovolj, da ohromijo turistični obisk te zanimivosti, saj po snežnih padavinah parkirnega prostora skorajda ne boste našli. Za kakšen avtomobil ali dva bo že šlo, na avtobuse pa bolje, da niti ne pomislimo.

Na parkiranje ob cestišču lahko pozabite. To je ozko že sicer, veliko bolj pa sedaj, ko je ob njem narinjen sneg. Na voljo sta le dva očiščena parkirna prostora namenjena invalidom, na avtobusnih postajališčih pa je snežna odeja ali debela plast plundre. Pod snegom je tudi dovoz. Avtobusno postajališče, tik ob cestišču so, ker pač drugje prostora enostavno ni, uporabili tamkajšnji zaposleni.

Posodobitev: Parkirišča očistili današnjo noč

Danes v zgodnjih dopoldanskih urah smo prejeli obvestilo, v katerem so nas obvestili, da so današnjo noč vse zasnežene površine očistili.