Ostalo

Prilagoditev: V Lendavi bo poštna poslovalnica obratovala še zgolj dve soboti, za tem le od ponedeljka do petka

Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, bodo na podlagi opravljene večmesečne analize delovnih časov vseh pošt in storitev na poštnih okencih 1. oktobra letos prilagodili delovne čase pošt na 68 poštah po Sloveniji, med katerimi je tudi pošta v Lendavi.
“V Pošti Slovenije ves čas spremljamo in se prilagajamo navadam strank. Tako bomo na podlagi opravljene večmesečne analize delovnih časov vseh pošt in storitev na poštnih okencih 1. oktobra letos prilagodili delovne čase pošt na 68 poštah po Sloveniji. Večina teh pošt bo po novem med tednom odprta dlje časa, ob sobotah pa večinoma ne bodo poslovale, saj se je pokazalo, da v tem času na poštah skorajda ni strank,” so sporočili iz Pošte Slovenije.

Prilagoditev delovnega časa se bo dotaknila tudi poštne poslovalnice v Lendavi. Slednja bo tako odprta še zgolj dve soboti, to je 23. in 30. septembra, za tem pa bo poslovalnica poslovala od ponedeljka do petka od 8.00 do 18.00 ure. Sobotnega obiska poštne poslovalnice 7.10. tako več ne boste mogli opraviti, a če boste to kljub temu želeli, se boste morali odpraviti v Mursko Soboto, kar pa najbrž ne bo pomenilo, da boste lahko dvignili pošto.

“Da bi lahko stranke opravljale storitve tudi ob sobotah, bo na ta dan odprta po ena pošta v vsakem od osmih največjih mest v Sloveniji (Murska Sobota, Maribor, Celje, Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Nova Gorica, Koper). Na ta način bodo lahko stranke tudi ob sobotah še naprej opravljale storitve na večjih poštah po Sloveniji. V soboto ostajata odprti tudi dežurni pošti v Ljubljani in Mariboru, in sicer vse do 18.00,” so še sporočili.

Pred vhodom v poštno poslovalnico v Lendavi že namestili paketomat

Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, se stranke vse pogosteje poslužujejo vpeljane mreže alternativnih prevzemno-oddajnih mest Pošte Slovenije. “Da bi lahko stranke prevzemale pošiljke v zanje kar najugodnejših časovnih oknih, bomo v  Pošti Slovenije še v mesecu septembru namestili dodatnih 76 PS Paketomatov. Več kot polovica PS Paketomatov bo nameščenih na območjih pošt, ki ob sobotah ne bodo več poslovale.”

“V želji, da se čim bolj približamo svojim  strankam ter skladno s trendi na področju poštnih storitev, bomo v Pošti Slovenije širili in prilagajali dostopnost do svojih storitev tudi v prihodnje. Pri vsem tem si bomo še naprej prizadevali za nadaljnje izboljšave standardov kakovosti in zanesljivosti izvajanja storitev za stranke,” pa so zaključili pri Pošti Slovenije.