Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, ilegalni prehod državne meje, eno kršitev javnega reda in miru ter eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali tatvino nakita, dve goljufiji in grožnjo, v Rakičanu vlom v dom starejših, v Radencih vlom v stanovanjsko hišo, v Moravskih Toplicah poneverbo, v Črncih poškodovanje tuje stvari in v Lendavi tatvino športnih copat.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

V Lokavcih je bil obravnavan dogodek, kjer se je traktor prevrnil na voznico, ki se je pri tem lažje telesno poškodovala.

Zaradi ilegalnega prehoda državne meje je bilo obravnavanih 11 tujcev, ki so v našo državo prišli iz Hrvaške.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Zaradi tega pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.