Ostalo

Preteklih 24

Pretekli petek so policisti v Pomurju obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejan, šest kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Ob 14.50 je prišlo v krožišču v Motovilcih, do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Dve sopotnici sta v trčenju utrpeli lahke telesne poškodbe. Ob 18.00 uri so bili policisti obveščeni, da je na lokalni cesti Beltinci Bistrica, v križišču cest Melinci Odranci prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, pri zavijanju levo, na stransko cesto, odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Med voziloma je prišlo do trčenja. V trčenju sta se oba udeleženca lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti pri voznici je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. Zoper njo bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, vlom v stanovanje in poslovni prostor v Murski Soboti ter zasegli bankovec za 50 EUR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.